8 °C Budapest

Jön a budai luxuspláza

Pénzcentrum
2011. június 5. 09:02

A terveknek megfelelően halad Budán a XII. kerületben megvalósuló Hegyvidék Központ kivitelezése. A csütörtöki alapkőletételen a fejlesztő WING Zrt. vezetői, valamint Pokorni Zoltán, a kerület első embere is méltatta, a hangsúlyosan nem egy új pláza, hanem egy környéki szolgáltató és kereskedelmi központ, amolyan "district center" megvalósulásának első lépéseit. A központot az előzetes tervek szerint 2012 októberében adják át a helyi közönségnek.

Az alapkőletétel után a jövő év márciusára várható a szerkezetkész állapot megvalósulása, és várhatóan szintén a jövő évben ősszel már meg is nyithat a Hegyvidék Központra keresztelt kiskereskedelmi beruházás Budapest XII. kerületében, az Apor Vilmos téren.

 

(Forrás: Portfolio.hu)


A fejlesztő 5300 nm kiskereskedelmi területet és 1400 nm irodát kínál a bérlők számára, ahol az elmondások szerint különlegességként akár már 50 nm-es irodát is bérelhetünk.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)

 

Hegyvidék Központ projektcsapata
A projekt finanszírozója a Hypo Noe Gruppe Bank AG. A bank fő profilja állami és önkormányzati tulajdonú vállalatok beruházásainak, valamint klasszikus kereskedelmi ingatlanfejlesztési projekteknek finanszírozása.
A projektcsapat tagjai, a fejlesztő WING Zrt. mellett, a kivitelező Market Zrt., a WING leánycége, az Óbuda Újlak Zrt. bonyolító vállalkozás és a tervezésért felelős Aspectus Architect Zrt.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A központ jelenleg 36%-os kihasználtságát a kerület leendő legnagyobb CBA Príma üzlete mellett az OTP Banknak, és egyéb kisebb üzleteknek köszönheti. Mucsi György, a WING kereskedelmi fejlesztésekért is felelős vezérigazgató-helyettesének elmondása szerint, a nehéz időkre való tekintettel, a manapság sarkalatos kérdésnek számító finanszírozás megszerzéséhez 30%-os önerőre és ugyanekkora szerződött előbérletre volt szükség, amit a fejlesztő sikeresen teljesített is.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


Mucsi továbbá hozzátette, a most épülő központ nem csak méretében nem hasonlítható majd a hagyományos értelemben vett plázákhoz, hanem bérlői mixét tekintve is elsősorban a helyi igényeket kielégítő szolgáltatásokkal, vendéglátással és kereskedelmi funkciókkal lesz feltöltve.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A vezérigazgató-helyettes a Portfolio.hu kérdésére azt is elárulta, hogy ruházati üzlet megjelenése nem várható az egységben, "Legfeljebb egy-egy kisebb kiegészítőket áruló bolt, pl. férfi nyakkendőket árusító szalon jelenhet majd meg" - hangsúlyozta Mucsi.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A fejlesztés továbbá a hazai kiskereskedelmi ingatlanok piacán elsőként már a fejlesztés indulásakor megcélozta az úgynevezett BREEAM minősítés megszerzését. A jelenlegi tervek szerint a napkollektorok felszerelésével, az esővíz újrahasznosításával, egy 1000 nm-es zöldtető kialakításával, zuhanyzós biciklitárolóval, és természetesen az építészeti kialakítással és a felhasznált anyagok minőségével a BREEAM "Very good" azaz "Nagyon jó" minősítést tűzik ki célul.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


Bár a beruházás első fogadtatása felemásra sikerült, és páran megkongattak egy-két vészharangot, a kerület polgármestere a lakók képviseletében eloszlatta a projekttel kapcsolatos ellenérzéseket.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


Pokorni Zoltán polgármester az alapkőletételi ceremónia előtt azt mondta: "Örömünkre szolgál, hogy a Hegyvidék Központ megépülésével olyan beruházás valósul meg a kerületben, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az itt élők életét azáltal, hogy elérhető közelségben, igényes környezetben nyújt segítséget a mindennapos ügyintézéshez és bevásárláshoz, de ugyanakkor színvonalas szolgáltatásaival kikapcsolódásra, baráti találkozásokra is jó lehetőséget teremt."

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A polgármester továbbá kiemelte: "Fontos számunkra, hogy a kerületben olyan, szinte kisvárosi hangulatú városközpontot hozzunk létre, amely valódi élettere lehet a Hegyvidéken élőknek, ennek fontos része a most épülő szolgáltatóház is."

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem