18 °C Budapest

Jön a budai luxuspláza

Pénzcentrum
2011. június 5. 09:02

A terveknek megfelelően halad Budán a XII. kerületben megvalósuló Hegyvidék Központ kivitelezése. A csütörtöki alapkőletételen a fejlesztő WING Zrt. vezetői, valamint Pokorni Zoltán, a kerület első embere is méltatta, a hangsúlyosan nem egy új pláza, hanem egy környéki szolgáltató és kereskedelmi központ, amolyan "district center" megvalósulásának első lépéseit. A központot az előzetes tervek szerint 2012 októberében adják át a helyi közönségnek.

Az alapkőletétel után a jövő év márciusára várható a szerkezetkész állapot megvalósulása, és várhatóan szintén a jövő évben ősszel már meg is nyithat a Hegyvidék Központra keresztelt kiskereskedelmi beruházás Budapest XII. kerületében, az Apor Vilmos téren.

 

(Forrás: Portfolio.hu)


A fejlesztő 5300 nm kiskereskedelmi területet és 1400 nm irodát kínál a bérlők számára, ahol az elmondások szerint különlegességként akár már 50 nm-es irodát is bérelhetünk.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)

 

Hegyvidék Központ projektcsapata
A projekt finanszírozója a Hypo Noe Gruppe Bank AG. A bank fő profilja állami és önkormányzati tulajdonú vállalatok beruházásainak, valamint klasszikus kereskedelmi ingatlanfejlesztési projekteknek finanszírozása.
A projektcsapat tagjai, a fejlesztő WING Zrt. mellett, a kivitelező Market Zrt., a WING leánycége, az Óbuda Újlak Zrt. bonyolító vállalkozás és a tervezésért felelős Aspectus Architect Zrt.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A központ jelenleg 36%-os kihasználtságát a kerület leendő legnagyobb CBA Príma üzlete mellett az OTP Banknak, és egyéb kisebb üzleteknek köszönheti. Mucsi György, a WING kereskedelmi fejlesztésekért is felelős vezérigazgató-helyettesének elmondása szerint, a nehéz időkre való tekintettel, a manapság sarkalatos kérdésnek számító finanszírozás megszerzéséhez 30%-os önerőre és ugyanekkora szerződött előbérletre volt szükség, amit a fejlesztő sikeresen teljesített is.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


Mucsi továbbá hozzátette, a most épülő központ nem csak méretében nem hasonlítható majd a hagyományos értelemben vett plázákhoz, hanem bérlői mixét tekintve is elsősorban a helyi igényeket kielégítő szolgáltatásokkal, vendéglátással és kereskedelmi funkciókkal lesz feltöltve.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A vezérigazgató-helyettes a Portfolio.hu kérdésére azt is elárulta, hogy ruházati üzlet megjelenése nem várható az egységben, "Legfeljebb egy-egy kisebb kiegészítőket áruló bolt, pl. férfi nyakkendőket árusító szalon jelenhet majd meg" - hangsúlyozta Mucsi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A fejlesztés továbbá a hazai kiskereskedelmi ingatlanok piacán elsőként már a fejlesztés indulásakor megcélozta az úgynevezett BREEAM minősítés megszerzését. A jelenlegi tervek szerint a napkollektorok felszerelésével, az esővíz újrahasznosításával, egy 1000 nm-es zöldtető kialakításával, zuhanyzós biciklitárolóval, és természetesen az építészeti kialakítással és a felhasznált anyagok minőségével a BREEAM "Very good" azaz "Nagyon jó" minősítést tűzik ki célul.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


Bár a beruházás első fogadtatása felemásra sikerült, és páran megkongattak egy-két vészharangot, a kerület polgármestere a lakók képviseletében eloszlatta a projekttel kapcsolatos ellenérzéseket.

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


Pokorni Zoltán polgármester az alapkőletételi ceremónia előtt azt mondta: "Örömünkre szolgál, hogy a Hegyvidék Központ megépülésével olyan beruházás valósul meg a kerületben, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az itt élők életét azáltal, hogy elérhető közelségben, igényes környezetben nyújt segítséget a mindennapos ügyintézéshez és bevásárláshoz, de ugyanakkor színvonalas szolgáltatásaival kikapcsolódásra, baráti találkozásokra is jó lehetőséget teremt."

 

(Forrás: hegyvidekbk.hu)


A polgármester továbbá kiemelte: "Fontos számunkra, hogy a kerületben olyan, szinte kisvárosi hangulatú városközpontot hozzunk létre, amely valódi élettere lehet a Hegyvidéken élőknek, ennek fontos része a most épülő szolgáltatóház is."

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?