17 °C Budapest

Ilyen lesz a pesti gigapláza - Zöld utat kapott a WestEnd II

Pénzcentrum
2011. május 24. 13:02

Európa egyik legnagyobb, többségi magyar tulajdonban lévő ingatlanberuházója, a TriGránit 2011-es tervei között szerepel, hogy júniusban újraindul a WestEnd II fejlesztésének előkészítése - írja az Ingatlan és Befektetés.

A Nyugati pályaudvar szomszédságában lévő Westendtől északra tervezik felépíteni a 300 000 négyzetméteres új plázát, ám Demján Sándor már többször kénytelen volt elhalasztani a beruházást. Az építés előkészítéséről már nagyjából tíz éve beszéltek, 2006-ban úgy tűnt, hamarosan elindul az építkezés. Két évvel később, 2008 végén viszont úgy, hogy talán örökre látványterveken marad, a TriGránit ugyanis több beruházást kénytelen volt leállítani. Ma is elérhetőek viszont az akkor készült látványtervek a Vision Graphics Kft. honlapján.

 

Az egyik korábbi látványterv (Forrás: visiongraphics.hu)


Mostanra már látszik, írja az Ingatlan és Befektetés a cég által készített összeállítás alapján, hogy a TriGranit a gazdasági válság ellenére is jelentős sikereket könyvelhetett el az elmúlt bő két évben, köszönhetően a környező országokban végrehajtott fejlesztéseknek.

 

Az egyik korábbi látványterv (Forrás: visiongraphics.hu)


A vállalat 2009 februárjában átadta a Zagreb Arenát, majd 2010 novemberében a 200 000 négyzetméteres Arena Centart. Még szintén 2009-ben elkészült a 240 000 négyzetméteres krakkói Bonarka Centert, aminek elkészítése után néhány hónappal egy 50 000 négyzetméteres irodaház építését kezdték el.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyik korábbi látványterv (Forrás: visiongraphics.hu)


Az idei beruházások és tervek között a Westend II mellett szerepel a 140 ezer négyzetméteres Poznan City Center és a 200 ezer négyzetméteres ljubljanai Emonika City Center építése is. Előbbi munka idén tavasszal indult el, utóbbi várhatóan decemberben fog.

 

Az egyik korábbi látványterv (Forrás: visiongraphics.hu)


Persze, bár erről az összeállításban nem esik szó, nemcsak sikerek voltak az elmúlt években: elakadtak Demján romániai terjeszkedési tervei, és a szlovákiai kaszinóváros megvalósításával is vannak gondok - jegyzi meg az Index.

 

NEKED AJÁNLJUK
Meghalt Magyarország második leggazdagabb embere

Legendás magyar üzletembertől búcsúzik az ország. Demján Sándor, 2018. március 26-án, hétfőn, életének 75. évében hunyt el. A Forbes magazin tavalyi összeállítása szerint 192 milliárdos...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?