17 °C Budapest

Fotók: ilyen lesz a budai luxuspláza

Pénzcentrum
2011. március 14. 14:02

Megkezdődött a XII. kerületi Apor Vilmos téren lévő Hegyvidék Központ előkészítése, derül ki a projekt fejlesztője által a környék lakóinak szétküldött anyagból. A közel másfél éve üresen álló épület eladása körül még egy éve botrányok voltak, ám mára az akadályok elhárulásával megkezdődhet a régi bevásárlóközpont bontása, majd az új épület kivitelezése. Az átadás 2012-re várható.


A környékben lévő lakóingatlanok állapotának felmérésével, utána pedig egy gyors bontással kezdi meg a főváros legújabb kiskereskedelmi fejlesztését a hazai WING. A projekt terveit a cégcsoporthoz tartozó Aspectus Architect neve fémjelzi. A korábban 2011-es átadás után a legújabb hírek szerint 2012-ben valóban átadásra kerülhet a környékben élők igényét kielégítő üzletközpont.

 


A 6200 nm-nyi bérbe adható területtel rendelkező multifunkciós fejlesztésben, 1000 nm-t foglal el a szupermarket, 500 nm-t a vendéglátás, további 3500 nm-t pedig az egyéb üzletek. Az összesen 5000 nm kiskereskedelem mellett azonban található még a központban 1000 nm iroda, valamint 200 nm raktár is. Az 50 üzlethelyiséggel rendelkező fejlesztésbe további 200 parkolóhelyet is kiépítenek. A már biztos bérlők között szerepelnek az OTP, a Bortársaság, a Travel del Mar, és a CBA Prima.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A környékben szétküldött direkt marketing anyag szerint, a Hegyvidék Központ nem egy pláza, hanem egy emberközpontú közösségi tér, ahol az oda betérők kellemes környezetben, kényelmesen intézhetik napi ügyeiket és szervezhetik találkozóikat. A tájékoztató anyag szerint már biztosan a kínálat része lesz egy prémium kategóriájú szupermarket, bankfiók, gyógyszertár, borszaküzlet, utazási iroda, tisztító, cipész, varroda és ajándékbolt. A fejlesztő azonban itt nem állt, és a szerencsések egy hosszú listából a számukra szükségesnek ítélt, és a nekik tetsző egyéb szolgáltatások közül javasolhattak.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?