19 °C Budapest

Címke: trigranit (35 cikk)

Pénzcentrum | 2018. december 28. 11:37

Kiderült, miért nem rakja ki a kirakatba a béreket a SPAR

Már egy ideje tudható és tapasztalható is, hogy komoly kihívásokkal küzdenek a hazai munkáltatók: szinte sehol sincs elegendő, megfelelő képzettségű ember. A Pénzcentrum is keresi a választ a munkaerőpiac kérdésekre: az oldalon 2018 elején elindított HRcentrum interjúsorozatában a legjelentősebb, a legtöbb embert foglalkoztató hazai vállalatok, mint például a Mercedes-Benz, az SAP, az OTP, vagy éppen a Lidl és a SPAR hr vezetőivel készítettünk interjút. Kíváncsiak voltunk véleményükre, tapasztalataikra a munkaerőhiányról, az elvándorlásról, toborzásról és a munkaerő megtartásáról.

Nagy Bálint | 2018. április 3. 05:37

Észak-Korea oldhatja meg Magyarország munkaerő-piaci gondjait?

Nem vetné el azt a lehetőséget Magyarországon Dr. Páldi Tamás, hogy az építőipari cégek munkaerőhiányát Távol-keletről érkező vendégmunkásokkal orvosoljuk. A TriGranit HR igazgatójával többek között a régiós országok építőiparának, illetve ingatlanpiacának munkaerő-piaci hasonlóságairól; valamint a munkaerő árának emelkedő trendjéről, és a folyamat piaci hatásairól beszélgettünk.

MTI | 2018. március 27. 17:10

Meghalt Magyarország második leggazdagabb embere

Legendás magyar üzletembertől búcsúzik az ország. Demján Sándor, 2018. március 26-án, hétfőn, életének 75. évében hunyt el. A Forbes magazin tavalyi összeállítása szerint 192 milliárdos vagyonával Demján volt a második leggazdagabb magyar.

Pénzcentrum | 2013. május 12. 10:53

Mire figyeljenek az üzemeltetők, épülettulajdonosok?

A Portfolio.hu által immár negyedik alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az üzemeltetők, property menedzserek, vagyonkezelők, ingatlanos szakemberek első számú szakmai fórumává vált. Minden amit üzemeltetésről, adózásról, energiaköltségekről, bérlőkezelésről tudni kell.

Pénzcentrum | 2013. február 9. 16:01

Ilyen lakásokat vesznek a magyar milliárdosok

Az ország lakosságának jelentős része még mindig a jelzáloghitelek terheit nyögi, sokan pedig csak álmodnak arról, hogy egyszer saját lakásba költözzenek. Eközben minden hónapban azzal szembesülnek a magyar lakástulajdonosok milliói, hogy a legnagyobb értéket képviselő vagyontárgyuk egyre kevesebbet ér a piacon. Az ország legdrágább lakásai azonban továbbra is több százmillió forintos álomösszegekért cserélnek tulajdonost a szupergazdagok között. Összegyűjtöttük a jelenlegi budapesti kínálat legdrágább lakásait.

Pénzcentrum | 2012. október 29. 01:00

Hova megy a tőke az elhúzódó globális recesszióban?

A 2012-ben nyolcadik alkalommal megrendezendő Portfolio.hu Property Investment Forum a legfontosabb ingatlanszakmai konferencia Bécstől Moszkváig. A 65 előadót, 400 résztvevőt és 180 vállalatot felvonultató esemény a befektetők, a fejlesztők, a pénzügyi szakértők, a finanszírozók és a tanácsadók kedvenc találkozási fóruma.

Pénzcentrum | 2012. április 8. 19:06

Miért van a plázában nyáron jégverem, télen szauna?

Sokan kerültünk már többször is olyan helyzetbe egy bevásárlóközpontban, hogy vagy leizzadtunk télen a túlzott melegtől, vagy éppen megfagytunk nyáron az utcai időjáráshoz képest. A legjelentősebb bevásárlóközpont-üzemeltetők között arra kerestük a választ, hogy vajon milyen szempontok szerint fűtik, illetve hűtik az üzemeltetők a bevásárlóközpontokat? Meghatároznak-e egy átlaghőmérsékletet télre, illetve nyárra? Valamint: léteznek-e energiatakarékos megoldások a hűtés-fűtés rendszerekben?

Nagy Bálint | 2011. november 27. 08:07

40 millió a tét: így szervez póker kupát egy állami monopólium

Mióta a kormány ellehetetlenítette a legtöbb hazai pókerterem működését, először rendeznek hazánkban 40 millió forint összdíjazású póker tornát. Bár a szervező, vagyis a Szerencsejáték Zrt. fő célja, hogy hagyományt teremtsen, az eseményből származó bevételek aligha fogják ezt indokolni rövidtávon. Mindazonáltal a társaság egyértelmű állásfoglalása szerint a póker továbbra sem más, mint szerencsejáték. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a társaság jól értelmezi-e a szerencsejáték törvényt - a gyakorlat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem biztos.

Pénzcentrum | 2011. november 6. 13:00

Íme a világ és a magyarok igazi urai

A világ legbefolyásosabb embere a Forbes magazin listája szerint Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A megtisztelő címet valószínűleg annak köszönheti, hogy döntéseivel alapvetően befolyásolhatja a Föld 7 milliárd lakójának mindennapi életét. De vajon kinek van ilyen döntő hatása a magyar lakosság életére? A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte, kik lehetnek a legbefolyásosabb magyarok.

Pénzcentrum | 2011. május 24. 13:02

Ilyen lesz a pesti gigapláza - Zöld utat kapott a WestEnd II

Európa egyik legnagyobb, többségi magyar tulajdonban lévő ingatlanberuházója, a TriGránit 2011-es tervei között szerepel, hogy júniusban újraindul a WestEnd II fejlesztésének előkészítése - írja az Ingatlan és Befektetés.

Pénzcentrum | 2011. május 12. 11:53

Merre tart az üzemeltetői, ingatlankezelési piac?

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt? Merre tart az üzemeltetői, ingatlankezelési piac? Mit jelent az energiahatékony üzemeltetés? A Portfolio.hu 2011. május 19-én konferenciát szervez az ingatlan-üzemeltetés legégetőbb, legaktuálisabb kérdéseiről.

Pénzcentrum | 2010. november 12. 05:25

A legbefolyásosabb magyarok: itt a lista!

A Forbes amerikai magazin idén is összeállította a 6,8 milliárd lakosságú Föld legbefolyásosabb 68 emberének listáját. A világ legbefolyásosabb embere eszerint Hu Csin-tao kínai elnök lett, aki letaszította a trónról az Egyesült Államok elnökét, Barack Obamat. De vajon ki lehet a legbefolyásosabb Magyarországon? A Pénzcentrum.hu listájából kiderül!

Pénzcentrum | 2010. június 24. 10:18

Delfináriumot is építene Szlovákiában a TriGranit

A 1.5 milliárd eurós beruházásnak szánt szlovákiai Metropolis óriásprojekt keretén belül delfináriumot is építene a TriGranit - értesült az Új Szó. A pozsonyi újság cikke szerint a delfinárium elsősorban a tervezett kaszinó építését ellenző közvélemény meggyőzését szolgálja.

Pénzcentrum | 2010. január 1. 09:00

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt?

A Portfolio.hu által második alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az ingatlanszektor elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős változásaira kíván reagálni. A válság óta eltelt időszakban egyre inkább előtérbe kerültek az üzemeltetési, ingatlankezelési szolgáltatások, üzletágak.

Pénzcentrum | 2009. május 5. 11:32

Elköltözött a Nestlé

Az előzetes terveknek megfelelően a Nestlé Hungária Kft. beköltözött a TriGranit által fejlesztett Millennium Tower II. irodaházban kialakított 3.890 négyzetméteres új központjába. A tranzakció során a tulajdonost a CB Richard Ellis, a Nestlét a Cushman & Wakefield képviselte.

Pénzcentrum | 2009. április 18. 10:00

Pamela Anderson rábólintott a szokatlan ajánlatra!

Sokakat meglepő módon előretekint és válságot kezel Pamela Anderson. A színésznő ugyanis beszáll az ingatlanbizniszbe, méghozzá az aprócska Montenegróban. Az Atlas Group ingatlanfejlesztővel közösen egy fővárosi (Podgorica) irodaházat akar venni, de Melijne városában egy hotelből és szórakoztató-szabadidős központból álló komplexumot is kinéztek már maguknak.

Pénzcentrum | 2009. január 27. 16:30

Egyre üresebben konganak az irodaházak

Bár 2008 - különösen a negyedik negyedévi óriásüzleteknek köszönhetően - a rekord bérbeadások éve volt a budapesti irodapiacon, az üresedés mértéke is nagyobb, mint egy évvel korábban.