24 °C Budapest

Lassú az interneted? Kárpótlást kaphatsz

2011. május 23. 14:32

Szerdától könnyebben válthatnak szolgáltatót a mobiltelefon-használók, és egy éves hűségnyilatkozatot is kötelező lesz felajánlaniuk a szolgáltatóknak. Az ígértnél gyengébb szolgáltatásért kárpótolni kell az előfizetőket.

Május 25-től újabb kedvezményes jogokat élvezhetnek az európaiak a telefon-, mobiltelefon- és internethasználat terén. A távközlési ágazat versenyének fokozását és a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatások javítását célzó új uniós jogszabályokat eddig az időpontig kell a tagállamoknak nemzeti intézkedések útján végrehajtaniuk.

Fontos változás, hogy a mobiltelefon-használók egy nap alatt válthatnak szolgáltatót, anélkül, hogy meg kellene változtatniuk a számukat. A hűségszerződéseket legfeljebb 24 hónapra lehet kötni, de a szolgáltatók kötelesek lesznek 12 hónaposat is felajánlani.

Az előfizetői szerződésekben tájékoztatást kell nyújtani a fogyasztóknak a szolgáltatás minimálisan elvárható minőségi szintjéről. A szerződéseknek tartalmazniuk kell azt is, milyen kártérítést köteles fizetni a szolgáltató, ha nem teljesülnek az említett minimális szintek. Az internet-előfizetőket ezen túlmenően tájékoztatni kell az adatforgalom-irányítási módszerekről és azoknak a szolgáltatás minőségére gyakorolt hatásáról.

Hatékonyabb védelmet kell nyújtani a személyes adatokkal való visszaélés és a kéretlen levelek (spam) ellen. A szolgáltatóknak kötelezően értesíteniük kell az előfizetőiket, ha visszaélnek a személyes adataikkal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke így nyilatkozott: "A polgároknak és a vállalkozásoknak a versenyképesebb távközlési szolgáltatások létrejötte érdekében a lehető legnagyobb mértékben ki kell használniuk az új szabályok nyújtotta lehetőségeket, és ebben minden erőmmel segítségükre leszek. Amennyiben az új szabályozás adta jogok nem érvényesülnek a gyakorlatban, meg fogom tenni a szükséges lépéseket az érintett tagállammal vagy szolgáltatóval szemben a helyzet orvoslása érdekében."

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?