Továbbra is holtágon az online szerencsejáték szabályozása

Pénzcentrum
2011. március 3. 09:02

A tavalyi évben mintegy 120 ezer ember ült le a gép elé, hogy különböző online játékokon tegye próbára szerencséjét. Bár a piac szabályozása mintegy egymilliárd forintos adóbevételt jelentene, azonban egyhamar biztosan nem lesz megállapodás az érintettekkel - írja a Napi Gazdaság.

Nemzetközi cégek adataira támaszkodva a magyarországi online szerencsejátékokból, így például a pókerből és sportfogadásból származó bevétel a Szerencsejáték Zrt. forgalma nélkül eléri a 8,1 milliárd forintot. A piac szabályozása egymilliárd forintos bevételt jelentene az állami büdzsének.

Az online szerencsejáték-piac rohamléptekben fejlődik, és még az sem vet gátat a térhódításának, hogy az adott országban szabályozott-e a piac. Az Egyesült Államokban például formálisan tiltott a netes játék, azonban még így is nagyjából hárommilliárd eurót tesz ki a forgalom. Az is igen érdekes, hogy például Olaszországban meghatszorozódott a bevétel, mióta megtörtént a szabályozás.

 


Hazánkban egyelőre még csak kiforratlan elképzelések vannak arról, milyen formában kellene végrehajtani a piac szabályozását. Bár a Magyar Szerencsejáték Szövetség kidolgozott egy javaslatot, a kritikusok szerint azonban szinte kizárt, hogy bármilyen szolgáltató elfogadná ezt a javaslatot. A szóban forgó szabályozás úgy próbálná ellenőrizni a piacot, hogy kötelezően előírná a társaságoknak, hogy azok csak, legalább 5 éve bejegyzett, hazai székhelyű cégeken keresztül végezhetnék tevékenységüket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mivel a netes szolgáltatásokat nem lehet kitiltani az országból, sokkal hatékonyabb lehetne ha ezen vállalatokat nem a cégműködés irányából próbálnák megfogni, hanem a szabályozás keretében a pénzmozgásokat vennék górcső alá.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?