Továbbra is holtágon az online szerencsejáték szabályozása

Pénzcentrum
2011. március 3. 09:02

A tavalyi évben mintegy 120 ezer ember ült le a gép elé, hogy különböző online játékokon tegye próbára szerencséjét. Bár a piac szabályozása mintegy egymilliárd forintos adóbevételt jelentene, azonban egyhamar biztosan nem lesz megállapodás az érintettekkel - írja a Napi Gazdaság.

Nemzetközi cégek adataira támaszkodva a magyarországi online szerencsejátékokból, így például a pókerből és sportfogadásból származó bevétel a Szerencsejáték Zrt. forgalma nélkül eléri a 8,1 milliárd forintot. A piac szabályozása egymilliárd forintos bevételt jelentene az állami büdzsének.

Az online szerencsejáték-piac rohamléptekben fejlődik, és még az sem vet gátat a térhódításának, hogy az adott országban szabályozott-e a piac. Az Egyesült Államokban például formálisan tiltott a netes játék, azonban még így is nagyjából hárommilliárd eurót tesz ki a forgalom. Az is igen érdekes, hogy például Olaszországban meghatszorozódott a bevétel, mióta megtörtént a szabályozás.

 


Hazánkban egyelőre még csak kiforratlan elképzelések vannak arról, milyen formában kellene végrehajtani a piac szabályozását. Bár a Magyar Szerencsejáték Szövetség kidolgozott egy javaslatot, a kritikusok szerint azonban szinte kizárt, hogy bármilyen szolgáltató elfogadná ezt a javaslatot. A szóban forgó szabályozás úgy próbálná ellenőrizni a piacot, hogy kötelezően előírná a társaságoknak, hogy azok csak, legalább 5 éve bejegyzett, hazai székhelyű cégeken keresztül végezhetnék tevékenységüket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mivel a netes szolgáltatásokat nem lehet kitiltani az országból, sokkal hatékonyabb lehetne ha ezen vállalatokat nem a cégműködés irányából próbálnák megfogni, hanem a szabályozás keretében a pénzmozgásokat vennék górcső alá.

 

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07