28 °C Budapest

Fekália a bevásárlókocsikon: még a nyilvános WC is tisztább

2011. március 21. 10:52

Egy amerikai kutatás szerint a bevásárlókocsik piszkosabbak, és több rajtuk a szennyeződés mint egy átlagos nyilvános vécében.

Egy friss tanulmány megdöbbentő adatokat közöl a bevásárlókocsik szennyezettségéről -írja a Daily Mail c. napilap. Az Arizonai Egyetem kutatói 85 bevásárlókocsit vizsgáltak, a mintákat négy amerikai tagállamból gyűjtötték. A kutatók a vizsgált bevásárlókocsik 72%-án találtak fekáliabaktériumokat, 50%-ukon pedig kólibaktérium nyomait is kimutatták.

A kutatók megállapítása szerint a legfertőzöttebbek a bevásárlókocsik fogantyúi, a kerete és a kosár belső része. A szennyeződést pedig az okozhatja, hogy sok vásárló nem mos kezet vécéhasználat után. Azt javasolják, hogy aki bevásárlókocsit használ, az vigyen magával fertőtlenítő kendőt, és mielőtt megfogná a kocsit, törölje át - legalább a fogantyút. Különösen érdemes figyelni a fertőtlenítésre akkor, ha kisgyerekeinket is magunkkal visszük a bevásárlásra, és belerakjuk őket a kosárba.

Más kutatások ugyanakkor kimutatták azt is, hogy a bankjegykiadó automaták és az irodai számítógépek billentyűzete is meglehetősen fertőzött területnek minősül. Velük szembeállítva a nyilvános vécék kimondottan tiszta területnek minősülnek, mivel azokat a higiénés szabályok szerint rendszeresen takarítják és fertőtlenítik. 

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?