22 °C Budapest

Újdonság a piacon: nagyot lépett a Google

2010. november 17. 18:02

A világ egyik legnagyobb kereső oldalát is működtető Google boutiques.com néven külön divat weboldalt indított ma. Az óriás vállalat nem elégszik meg az online keresés forradalmasításával, a divatüzletágból is profitálni szeretne.


A lépés pénzügyi szempontból nyilvánvaló volt.  Óvatos becslések szerint a divat, mint üzletág a maga 500 milliárd dolláros bevételével a világ negyedik legnagyobb forgalmát realizáló ágazata. A divat iparági közlemény (WWD) jelentés szerint a Google nem egyedüli eladóként szeretne jelen lenni a piacon, hanem egyfajta boltlistát hozna létre, ami segítségével átirányítaná a vásárlókat a kereskedőkhöz és a neves divattervezők oldalaira.

A rendszer előnye, hogy a személyre szabható boltlisták segítségével a minket érdeklő üzletek kínálatát gyorsan, hatékonyan tekinthetjük át. A Google Sarah Jessica Parkert és más sztárokat, köztük Tom Cruise feleségét, Katie Holmest is felkérte, hogy ők is hozzanak létre személyre szóló boltokat (personalised shops) népszerűsítve ezzel az oldalt.

A divatcégek egyre többet hirdetnek és értékesítenek az interneten. A Google azt reméli, hogy tetemes bevételre tehet szert a reklámokból, az átkattintásokból (klikkenként számol fel díjat), valamint a boltok értékesítéseiből is részesedhet.

A Google nem az egyetlen olyan világcég, ami az eddigi profiljába nem illő területre lép. Az eBay is mostanság indított divat-specifikus vállalkozást, szakértők szerint azonban a Google sokkal vonzóbb és a világ egészében jobban ismert, mint az eBay, ezért a sikere is nagyobb lehet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24