23 °C Budapest

Újdonság a piacon: nagyot lépett a Google

2010. november 17. 18:02

A világ egyik legnagyobb kereső oldalát is működtető Google boutiques.com néven külön divat weboldalt indított ma. Az óriás vállalat nem elégszik meg az online keresés forradalmasításával, a divatüzletágból is profitálni szeretne.


A lépés pénzügyi szempontból nyilvánvaló volt.  Óvatos becslések szerint a divat, mint üzletág a maga 500 milliárd dolláros bevételével a világ negyedik legnagyobb forgalmát realizáló ágazata. A divat iparági közlemény (WWD) jelentés szerint a Google nem egyedüli eladóként szeretne jelen lenni a piacon, hanem egyfajta boltlistát hozna létre, ami segítségével átirányítaná a vásárlókat a kereskedőkhöz és a neves divattervezők oldalaira.

A rendszer előnye, hogy a személyre szabható boltlisták segítségével a minket érdeklő üzletek kínálatát gyorsan, hatékonyan tekinthetjük át. A Google Sarah Jessica Parkert és más sztárokat, köztük Tom Cruise feleségét, Katie Holmest is felkérte, hogy ők is hozzanak létre személyre szóló boltokat (personalised shops) népszerűsítve ezzel az oldalt.

A divatcégek egyre többet hirdetnek és értékesítenek az interneten. A Google azt reméli, hogy tetemes bevételre tehet szert a reklámokból, az átkattintásokból (klikkenként számol fel díjat), valamint a boltok értékesítéseiből is részesedhet.

A Google nem az egyetlen olyan világcég, ami az eddigi profiljába nem illő területre lép. Az eBay is mostanság indított divat-specifikus vállalkozást, szakértők szerint azonban a Google sokkal vonzóbb és a világ egészében jobban ismert, mint az eBay, ezért a sikere is nagyobb lehet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44