24 °C Budapest

Méterekben mérik a helyi termékeket

2010. október 27. 09:32

A szabolcsi Panyola község vegyesboltjában adták át először azt az egyméternyi polcot, amelyre kizárólag helyben előállított termékek kerülhetnek fel - írja a Magyar Hírlap.

Az Adj egy méter esélyt a helyi termékeknek! akciót a Helyi Piac Mozgalom indította el, miután a törvényi változások is lehetővé tették a helyben készült áruk értékesítését.

A mozgalom alapítói kezdeményezték, hogy valamennyi, magyarországi településen működő üzlet legalább egy folyóméternyi polcot biztosítson a helyi termelők, gyártók, kézművesek jó minőségű termékeinek.

A polcokra tett árucikkeken a Helyi Termék Szövetség által kibocsátott matrica, védjegy garantálja a minőséget és azt, hogy a terméket kizárólag ottani alapanyagokból, helyi munkaerő segítségével állítják elő.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?