24 °C Budapest

Már a londoni olimpiára készülnek a hamisítók

Pénzcentrum
2010. szeptember 27. 13:02

Több mint ezer darab, a 2012-es londoni olimpia védjegyeivel ellátott hamis terméket foglaltak le a brit hatóságok a napokban. Első alkalommal bukkantak fel a piacon a két év múlva rendezendő nyári játékokhoz kapcsolódó hamisítványok - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Mintegy 1300 darab pólót és baseball sapkát foglaltak le a napokban London Westminster kerületében a hatóságok, amelyeken az olimpiai ötkarika és a 2012-es brit rendezésű játékok védjegyei szerepeltek illegálisan. A helyi hatóságok rendszeresen ellenőrzik a kereskedők árukészletét, de ez az első alkalom, hogy a két év múlva esedékes sporteseményhez kapcsolható hamisítványokra bukkannak. A hatóságok úgy vélik, a hamis relikviák felbukkanása egyértelmű jele annak, hogy a hamisítók is megkezdték a felkészülést a 2012-es londoni nyári olimpiára.

A westminsteri szuvenír üzletben előkerült hamisítványok mennyisége alapján a szakértők arra következtetnek, hogy a kereskedő nem csak helyben akarta értékesíteni a nagy mennyiségű terméket, amelyek mintadarabjai egyébként jól látható helyen voltak kifüggesztve az üzletben.

Az érintett kereskedő ellen a hatóságok eljárást indítanak, elítélése esetén a gyanúsított nagy összegű pénzbüntetésre, sőt akár börtönbüntetésre is számíthat. A hatóságok remélik, hogy az érintett kereskedő elleni határozott fellépés intő jel lesz mindazoknak, akik a Londonban rendezett olimpiát kihasználva hamis relikviák értékesítésével szeretnének könnyen pénzhez jutni.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?