Már a londoni olimpiára készülnek a hamisítók

Pénzcentrum
2010. szeptember 27. 13:02

Több mint ezer darab, a 2012-es londoni olimpia védjegyeivel ellátott hamis terméket foglaltak le a brit hatóságok a napokban. Első alkalommal bukkantak fel a piacon a két év múlva rendezendő nyári játékokhoz kapcsolódó hamisítványok - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Mintegy 1300 darab pólót és baseball sapkát foglaltak le a napokban London Westminster kerületében a hatóságok, amelyeken az olimpiai ötkarika és a 2012-es brit rendezésű játékok védjegyei szerepeltek illegálisan. A helyi hatóságok rendszeresen ellenőrzik a kereskedők árukészletét, de ez az első alkalom, hogy a két év múlva esedékes sporteseményhez kapcsolható hamisítványokra bukkannak. A hatóságok úgy vélik, a hamis relikviák felbukkanása egyértelmű jele annak, hogy a hamisítók is megkezdték a felkészülést a 2012-es londoni nyári olimpiára.

A westminsteri szuvenír üzletben előkerült hamisítványok mennyisége alapján a szakértők arra következtetnek, hogy a kereskedő nem csak helyben akarta értékesíteni a nagy mennyiségű terméket, amelyek mintadarabjai egyébként jól látható helyen voltak kifüggesztve az üzletben.

Az érintett kereskedő ellen a hatóságok eljárást indítanak, elítélése esetén a gyanúsított nagy összegű pénzbüntetésre, sőt akár börtönbüntetésre is számíthat. A hatóságok remélik, hogy az érintett kereskedő elleni határozott fellépés intő jel lesz mindazoknak, akik a Londonban rendezett olimpiát kihasználva hamis relikviák értékesítésével szeretnének könnyen pénzhez jutni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem