29 °C Budapest

Mikor nyit az elárasztott Auchan és Decathlon Miskolcon?

2010. június 29. 15:43

Információink szerint a héten kinyit mindkét, az árvíz idején bezárt miskolci áruház.

Az  Auchan már ma megnyitja kapuit - közölte az áruházlánc honlapján, a cég hivatalos Facebook-oldalának tegnapi bejegyzése is megerősíti ezt a tényt. Az áruházban az elmúlt hetekben megtörtént a kárfelmérés, a fertőtlenítés és a helyreállítás. Kisebb átalakításokat is végeztek az áruház területén, többek között megújult illatszer osztállyal várják a vásárlókat.

A közeli Decathlon sportáruház parkolóját is "csinosítják", megteltek az elszállításra váró konténerek is. A Decathlon hivatalos internetes oldala szerint júliustól nyit ki ismét a miskolci üzlet.

Emlékezetes: néhány napja vizsgálat indult azért, hogy kiderüljön: befolyásolhatta-e a miskolci hipermarketek építése azt, hogy Felsőzsolcát elöntötte a víz.

Azt a területet, ahol most az Auchan áll, 2004-ben kereskedelmi építési övezetbe sorolták, mondta az Indexnek Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatói asszisztense. "A beruházás feltétele volt, hogy a Sajó medrén rendezési munkálatokat hajtsunk végre, ezenkívül új gátszakaszt is kellett építeni. Ennek eleget tettünk."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gillemot Katalin szerint, ha az áruház területe megmenekült volna az árvíztől, még érthető is lenne a környéken lakók egy részének felháborodása, de a bevásárlóközpontban is fél méter magasan állt a víz. "A vízállás nálunk centiméterre pontosan annyi volt, mint a környező területeken."

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?