14 °C Budapest

Manipulálható a lottósorsolás?

Pénzcentrum
2010. június 26. 07:02

Ezen a héten várhatóan 3 milliárd forintot lehet nyerni az ötöslottón. A nagy nyeremény miatt sorra látnak napvilágot az összeesküvés elméletek arról, miként lehet elcsalni a sorsolást és eltüntetni a hatalmas összeget. Benéztünk a kulisszák mögé, hogy megtudjuk pontosan miként zajlik a sorsolás. Kiderült, Fortuna döntését nem lehet befolyásolni.

A lottózókból zárt láncú számítógépes hálózaton érkeznek a Szerencsejáték Zrt-hez a fogadók tippjei. A megjátszott számokat számítógép rögzíti. Ez addig nem ad engedélyt az ellenőrző szelvény kinyomtatására, amíg az adatokat nem rögzítette. Elő sem fordulhat tehát, hogy egy tipp nem érkezik be. A számítógépes rendszert a sorsolás napján egy feltörhetetlen időzár 19.10 és 19.15 között lezárja. A sorsolás csak ezt követően indulhat el.

Bakiparádé! Könnyfakasztó lottósorsolások (videóval) Kattints!

A sorsolást közvetlenül megelőzően egy közjegyző és a sorsolási bizottság keresi fel azt a termet, ahol a sorsoló berendezéseket tárolják. A terembe csak egy olyan ajtón át lehet bejutni, amit előzőleg egy másik közjegyző egyedi pecsétjével zárt le. Nem csak az ajtó, hanem az eszközök és a számokat rejtő golyók is így vannak lezárva. Ha mondjuk a gépeket javítani, vagy a golyókat cserélni kell, akkor a javítást végző szakember közjegyző és a sorsolási bizottság jelenlétében dolgozhat. Mikor végzett, a pecsét ismét felkerül a gépekre, a golyókra és az ajtóra is. A sorsolásban használt eszközöket időről időre a mérésügyi hatóság szakemberei ellenőrzik.

Az ajtó felnyitása után a sorsolás kellékeit a sorsolási bizottság és a közjegyző kíséretében viszik át a televíziós stúdióba, ahol rajtuk kívül már a közönség is szemmel tarthatja a sorsolás teljes folyamatát. A sorsolást aztán élő egyenes adásban közvetíti a tévé. Arról, hogy kézi vagy gépi sorsolás van, a szerencse dönt. Amennyiben a Luxorban sorsolt utolsó szám páros, akkor kézzel, ha páratlan, akkor géppel húzzák a nyerőszámokat.

Megdöbbentő! Évezredeket kell dolgozni a rekordnyereményért Kattints!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az öt szám kihúzása után egy számítógépes gyorskereső program kiválasztja a nyertes tippeket és fél perc alatt közli azokat. Így a nyerőszámok ismeretében már nem lehet manipulálni a beküldött számokkal. A sorsoláskor használt eszközöket visszaviszik a terembe és ismét mindent lepecsételnek. Azoknak a szelvényeknek a sorszámát, amelyekkel 200 ezer forintnál többet nyertek, a sorsolást követő kedden közzéteszik három országos napilapban. Emiatt nem fordulhat elő, hogy a játékszervező azt mondja, hogy van öttalálatos, miközben senki sem találta el a nyertes kombinációt.

A rendszer biztonságos, működését sokan ellenőrzik, így egy esetleges trükk biztosan feltűnne valakinek. Nem is csoda, hogy mint Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője elmondta, eddig egyetlen kísérlet sem volt a sorsolás befolyásolására. Biztosra csak akkor mehet bárki, ha 9,9 milliárd forintért vesz 44 millió szelvényt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?