23 °C Budapest

Visszatértek! Ismét támadnak a hamis hajvasalók!

Pénzcentrum
2010. június 21. 16:02

A tavalyi évben mintegy 4 millió font összértékű hamis terméket foglaltak le a brit hatóságok a közép-angliai East Midlands reptéren. A leggyakrabban hamis hajformázó készülékek és kalózjátékok kerültek elő -tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A 2009-ben előkerült 4 millió font értékű hamisítvány megközelítőleg a kétszerese annak, amit a megelőző évben sikerült felderíteniük a hatóságoknak.

Az East Midlands repülőtéren folytatott ellenőrzések során leggyakrabban hamisított hajvasaló készülékekre és kalózjátékokra bukkantak a hatóságok. A lefoglalt hamisítványokat nem egy esetben kiemelten veszélyesnek minősítették. A szakértők szerint a hamis termékeket az importőrök a régióban működő illegális kereskedők között terjesztették volna, akik a használtcikk-piacokon, illetve online felületeken értékesítették volna azokat.

A brit vámhatóság (UK Border Agency) adatai szerint a brit államkincstár mintegy 550 millió font értékű adóbevételt veszít évente a hamisítás miatt. A testület közleményében hangsúlyozta, az okozott anyagi kár mellett ezek a termékek a fogyasztókra nézve is veszélyesek. A hamisítványok ugyanis nem esnek át azokon a kötelező ellenőrzéseken, amelyek biztonságos használatukat garantálják, ennek eredményeként egyes cikkek, akár halálos kimenetelű balesetet is okozhatnak.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?