30 °C Budapest

Visszatértek! Ismét támadnak a hamis hajvasalók!

Pénzcentrum
2010. június 21. 16:02

A tavalyi évben mintegy 4 millió font összértékű hamis terméket foglaltak le a brit hatóságok a közép-angliai East Midlands reptéren. A leggyakrabban hamis hajformázó készülékek és kalózjátékok kerültek elő -tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

A 2009-ben előkerült 4 millió font értékű hamisítvány megközelítőleg a kétszerese annak, amit a megelőző évben sikerült felderíteniük a hatóságoknak.

Az East Midlands repülőtéren folytatott ellenőrzések során leggyakrabban hamisított hajvasaló készülékekre és kalózjátékokra bukkantak a hatóságok. A lefoglalt hamisítványokat nem egy esetben kiemelten veszélyesnek minősítették. A szakértők szerint a hamis termékeket az importőrök a régióban működő illegális kereskedők között terjesztették volna, akik a használtcikk-piacokon, illetve online felületeken értékesítették volna azokat.

A brit vámhatóság (UK Border Agency) adatai szerint a brit államkincstár mintegy 550 millió font értékű adóbevételt veszít évente a hamisítás miatt. A testület közleményében hangsúlyozta, az okozott anyagi kár mellett ezek a termékek a fogyasztókra nézve is veszélyesek. A hamisítványok ugyanis nem esnek át azokon a kötelező ellenőrzéseken, amelyek biztonságos használatukat garantálják, ennek eredményeként egyes cikkek, akár halálos kimenetelű balesetet is okozhatnak.

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?