11 °C Budapest

Nyomoznak a virtuális bútorlopók ügyében

2010. június 2. 13:02

Egy kamaszok körében népszerű közösségi oldalról ellopott virtuális bútorok ügyében indult szabályos hatósági nyomozás Finnországban.

A finn rendőrség keddi közleménye szerint a Habbo Hotel elnevezésű virtuális szállodából jelentős, közel ezer euró értékű virtuális tulajdont loptak el négyszáz felhasználótól, többek között bútorokat és egyéb értékeket.

Eddig öt finn nagyváros öt lakásában tartottak házkutatást a nyomozók, melynek keretében számítógépeket foglaltak le, és számos embert kihallgattak.

Nem ez volt azonban az első alkalom, amikor a Habbo Hotel játékosaitól eltulajdonítottak tárgyakt. A Habbo-ban a Second Life-hoz hasonlóan virtuális karaktereket lehet kialakítani, illetve ezekhez különféle virtuális tárgyakat, például szobákat és bútorokat lehet vásárolni valódi pénzért. 2007-ben Hollandiában tartóztattak le egy fiatalembert, mert lopott felhasználónévvel és jelszóval több ezer euró értékű virtuális bútort lopott el és azokat saját, illetve 5 társa Habbo szobáiba szállította.

A Habbo Hotelnek állítólag több, mint 100 millió regisztrált felhasználója van, akik avatarjaik számára bútorokat és egyéb tárgyakat vásárolnak, valódi pénzért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A korábbi hónapokban számos regisztrált felhasználó kereste fel a finn rendőrséget, mondván, eltűntek a bútoraik a virtuális szobáikból. A virtuális közösséget tulajdonló Sulake vállalat ezek után több száz felhasználót azonosított, akik vélhetően szintén áldozatul estek az adathalászoknak.

De nem csak a Habbot támadják adathalászok, hanem számos egyéb közösségi oldalt és játékot is, úgy mint a World of Warcraft-ot, vagy a Farmville-t. A póker oldalakon például a játékos lapjait fedik fel az asztalnál lévő többi játékos előtt a trójaiak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?