13 °C Budapest

Valaki megint jól járt: pár nap alatt elfogyott a 7 hónapos támogatás

2010. április 28. 09:17

Múlt pénteken lezárta a háztartásigépcsere-programot a környezetvédelmi tárca, mivel 3 hét alatt elfogyott az egymilliárd forintos, a szén-dioxid kvóták eladásából származó keret, amit egyébként 7 hónapra szántak -írja a Magyar Nemzet.

Több civil szervezet is nehezményezi, hogy a pályázati anyag összeállítása meglehetősen időigényes volt, sokan ki is csúsztak a három hétből. Számos szervezetnek azonban mégis sikerült beleférnie ebbe a rövid periódusba: Magyarországon bevett rendszer ugyanis, hogy az egyes gazdasági területek szereplői pályázatíró cégeket keresnek meg, hogy azok segítsék a kiírásban részt vevőket.

A lap úgy tudja, jelen esetben a hűtő-és mosógép-kereskedők ajánlottak jutalékot pályázatíró cégeknek, hogy civil szervezetek számára készítsék el a pályázati beadványt. A kereskedők vélhetően így próbálták meg felpörgetni az eladásokat.

A KVVM-hez az elmúlt három hét alatt nem érkezett panasz a kiírt pályázat túlzott időigényére vonatkozóan.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a környezetvédelmi minisztérium az egymilliárd forintos keretösszegű csereakcióval közel 15 ezer korszerű és energiahatékony háztartási gép beszerzéséhez nyújtott gépenként 60-70 ezer forintos támogatást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

70 ezres támogatást is kaphatsz hűtőd vagy mosógéped lecserélésre!

Az energiahatékony, új háztartási gépek beszerzésére az időskorúakat, nagycsaládosokat, a fogyatékkal élőket és a regisztrált munkanélkülieket segítő alapítványok és egyesületek pályázhattak. Az egy hónappal ezelőtti kiírás szerint "a pályázatok elbírálása folyamatos, azokat 2010. október 30-ig vagy a keret kimerüléséig lehet benyújtani."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?