17 °C Budapest

Valaki megint jól járt: pár nap alatt elfogyott a 7 hónapos támogatás

2010. április 28. 09:17

Múlt pénteken lezárta a háztartásigépcsere-programot a környezetvédelmi tárca, mivel 3 hét alatt elfogyott az egymilliárd forintos, a szén-dioxid kvóták eladásából származó keret, amit egyébként 7 hónapra szántak -írja a Magyar Nemzet.

Több civil szervezet is nehezményezi, hogy a pályázati anyag összeállítása meglehetősen időigényes volt, sokan ki is csúsztak a három hétből. Számos szervezetnek azonban mégis sikerült beleférnie ebbe a rövid periódusba: Magyarországon bevett rendszer ugyanis, hogy az egyes gazdasági területek szereplői pályázatíró cégeket keresnek meg, hogy azok segítsék a kiírásban részt vevőket.

A lap úgy tudja, jelen esetben a hűtő-és mosógép-kereskedők ajánlottak jutalékot pályázatíró cégeknek, hogy civil szervezetek számára készítsék el a pályázati beadványt. A kereskedők vélhetően így próbálták meg felpörgetni az eladásokat.

A KVVM-hez az elmúlt három hét alatt nem érkezett panasz a kiírt pályázat túlzott időigényére vonatkozóan.

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a környezetvédelmi minisztérium az egymilliárd forintos keretösszegű csereakcióval közel 15 ezer korszerű és energiahatékony háztartási gép beszerzéséhez nyújtott gépenként 60-70 ezer forintos támogatást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

70 ezres támogatást is kaphatsz hűtőd vagy mosógéped lecserélésre!

Az energiahatékony, új háztartási gépek beszerzésére az időskorúakat, nagycsaládosokat, a fogyatékkal élőket és a regisztrált munkanélkülieket segítő alapítványok és egyesületek pályázhattak. Az egy hónappal ezelőtti kiírás szerint "a pályázatok elbírálása folyamatos, azokat 2010. október 30-ig vagy a keret kimerüléséig lehet benyújtani."

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?