Magyar borok taroltak a világ legszigorúbb borversenyén

Pénzcentrum
2010. április 12. 10:32

Nyolc magyar borászatot díjaztak a Vinitalyn, amely a világ egyik legrangosabb borversenye. A 18. alkalommal megrendezett nemzetközi borversenyt (Concors Enologico Internazionale) a világ legszigorúbb borversenyének is nevezik. A világ 27 országából, több mint ezer borászatának, 3.646 mintáját, egy105 fős borítészcsapat bírálta el. A magyar borokat kiemelkedőnek minősítette a zsűri - nyilatkozta az egyik díjazott, a balatoni Varga Pincészet vezetője.

Varga Bálint szerint: ez a verseny a világ legszigorúbb megmérettetése, mert itt kategóriánként csak négy érmet osztanak ki (nagyarany, arany, ezüst és bronz). Itt az éremkiosztási arány mindössze 2-3 százalék, a más borversenyeken alkalmazott 30% körüli arány helyett. Itt az érmek mellett, a magas pontszámot elérő boroknak, a borászokból és szakújságírókból álló zsűri "Gran Menzione"-t (elismerő oklevelet) is ad.

A magyarok közül a legjobb eredményt a Nyakas Pincészet érte el. A zsámbéki medencében tevékenykedő borászat a legnagyobb elismerésben részesült azok közül a pincészetek közül, amelyek be merték nevezni termékeiket a szigorú zsűri által minősített versenyre. A magyar borászat mellett, SPECIAL VINITALY NATION AWARD 2010 kitüntetésben mindössze négy pincészet részesült, egy olasz, egy cseh, egy spanyol és egy svájci borászat. - nyilatkozta, az egyetlen magyar aranyérmes borászat, a Nyakas Pincészet kommunikációs vezetője Nagy Péter

A hazai pincészetek közül díjazták még a Bárdos és Fia Pincészet, Günzer Tamás, Borpalota, Bock Pincészet, a Somogyi Tibor Pincészete és az Egri Korona Borház egy-egy borát. Varga Bálint kiemelte: a nyolc díj jól mutatja, hogy a magyar boroknak van létjogosultságuk nemzetközi piacon is. Minőségben felveszik a versenyt a legnagyobb bortermelő országok boraival is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?