Újabb bőrt húznak le Harry Potterről

2010. március 31. 14:02

Mindig van új a nap alatt - gondolhatja a Harry Potter könyveket terjesztő Bloomsbury kiadó. A tervek szerint ugyanis nyáron az egész sorozatot kiadják újra, megújult borítóval.

A Bloomsbury-nek valóban minden szalmaszálat meg kell ragadnia, hiszen tavaly 35%-kal csökkent nyeresége 2008-hoz képest. A menedzsment azonban töretlenül optimista, és több bőrt is le szeretne még húzni a világ egyik legsikeresebb könyvsorozatáról.

 

Fotó: guardian.co.uk


A digitális formátumban például komoly potenciált látnak, de nem csak az egyre népszerűbb ekönyvek felé nyitnak, hanem olyan új -és várhatóan sikeres- formátumot is megcéloznak, mint az Apple iPad-je. A kiadó digitális könyveinek iPad-re optimalizált változatát a hétvégén kezdik el árulni az Egyesült Államokban.

A Harry Potter könyvek új kiadásával azokat célozzák meg, akik korábban nem olvasták a kis varázsló kalandjait, például azért, mert még túl fiatalok voltak a regényhez. A kiadó a gyűjtőkre és a fanatikus rajongókra is számít, akik a mai napig komoly vásárlói potenciált jelentenek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?