4 °C Budapest

Hatalmas árverseny: itt a Da Vinci-kód folytatása!

2009. szeptember 15. 13:02

Ma jelenik meg Dan Brown, a Da Vinci-kód szerzőjének legújabb könyve, Az elveszett jelkép. Világszerte -de különösen az angolszász országokban- hatalmas várakozás övezi a művet, ami komoly árháborút is indított.

Ma jelenik meg Dan Brown új regénye, a The Lost Symbol (Az elveszett jelkép). A kiadó az utolsó pillanatig őrizni akarja rendkívüli várakozással övezett regény körüli titkokat, ezért a szokásoktól eltérően a média sem kapott előzetes példányt, ami alapján képet alkothatott volna a könyvről. A fordítási jogokat megszerző külföldi kiadók sem kaphattak eddig egyetlen darabot sem az új műből.

Az új Brown-regényről annyit lehet tudni, hogy az Angyalok és démonokhoz, valamint A Da Vinci-kódhoz hasonlóan ezúttal is Robert Langdon professzor a történet főhőse. A történet mindössze 12 órát ölel fel, Washingtonban játszódik és a szabadkőművesek titkait járja körül.

 

Fotó: danbrownthelostsymbol.com


A brit áruházakat ugyanakkor elsősorban nem a titkos szövetségek tartják izgalomban, hanem az új -minden kétséget kizárólag bestseller- eladási ára. A kiadó által javasolt ajánlott fogyasztói ár ugyanis 19,99 font (6198 forint). Ezzel szemben az Asda áruházakban 5 fonttal kevesebbért lehet majd kapni az új könyvet, a Sainsbury's és a Morrisons 8-9 fontért (2500-3000 forint) árulja majd.

A nagy üzletláncoknak természetesen még az is belefér, hogy több ezer forintot is buknak egy-egy eladott példányon, hiszen egy ilyen akcióval vásárlók tömegeit tudják becsábítani az áruházba.

Természetesen a verseny abszolút győztese a Tesco, aki Langdon professzor kalandjaiért mindössze 7 fontot (2170 forint) kér. Összehasonlításként a világ legnépszerűbb könyváruháza, azAmazon 9.99-ért (3097 forint) kínálja a regényt, míg Magyarország legnagyobb online könyvesboltja, a Bookline kínálatában a legolcsóbb kiadást 5775 forintért találtuk (egyelőre természetesen csak az angol nyelvű verziót).

Fontos azonban kiemelni, hogy -mint minden várható sikerkönyv- Az elveszett jelkép is több, különböző kiadásban jelenik meg: az Amazon honlapja szerint egy kemény-és két puhakötésű verzióban is kijön a mű, ráadásul kétfajta hangoskönyvet is kiadnak belőle. A Brown-mű sikere egy másik piacot is gerjeszt: ahogy a Da Vinci-kód esetében, a ma megjelenő regényhez kapcsolódva is sorra kerülnek a polcokra a különböző magyarázatok, cáfolatok, melyek Az elveszett jelkép hátterébe engednek betekintést. A Bookline honlapján már most 4 ilyen könyvet találtunk. 

 

Fotó: larryfire.files.wordpress.com

Brown korábbi sikerkönyve, a Da Vinci-kód a világ eddigi legtöbb példányban eladott regénye (a II. Világháború óta vannak erre statisztikák): több mint 80 milliót adtak el belőle. Az új könyvet megjelentető Knopf Doubleday kiadócsoport hasonló sikereket vár Az elveszett jelképtől is. A regény előszavát és első fejezetét itt olvashatod! Kattints!

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?