Hatalmas árverseny: itt a Da Vinci-kód folytatása!

2009. szeptember 15. 13:02

Ma jelenik meg Dan Brown, a Da Vinci-kód szerzőjének legújabb könyve, Az elveszett jelkép. Világszerte -de különösen az angolszász országokban- hatalmas várakozás övezi a művet, ami komoly árháborút is indított.

Ma jelenik meg Dan Brown új regénye, a The Lost Symbol (Az elveszett jelkép). A kiadó az utolsó pillanatig őrizni akarja rendkívüli várakozással övezett regény körüli titkokat, ezért a szokásoktól eltérően a média sem kapott előzetes példányt, ami alapján képet alkothatott volna a könyvről. A fordítási jogokat megszerző külföldi kiadók sem kaphattak eddig egyetlen darabot sem az új műből.

Az új Brown-regényről annyit lehet tudni, hogy az Angyalok és démonokhoz, valamint A Da Vinci-kódhoz hasonlóan ezúttal is Robert Langdon professzor a történet főhőse. A történet mindössze 12 órát ölel fel, Washingtonban játszódik és a szabadkőművesek titkait járja körül.

 

Fotó: danbrownthelostsymbol.com


A brit áruházakat ugyanakkor elsősorban nem a titkos szövetségek tartják izgalomban, hanem az új -minden kétséget kizárólag bestseller- eladási ára. A kiadó által javasolt ajánlott fogyasztói ár ugyanis 19,99 font (6198 forint). Ezzel szemben az Asda áruházakban 5 fonttal kevesebbért lehet majd kapni az új könyvet, a Sainsbury's és a Morrisons 8-9 fontért (2500-3000 forint) árulja majd.

A nagy üzletláncoknak természetesen még az is belefér, hogy több ezer forintot is buknak egy-egy eladott példányon, hiszen egy ilyen akcióval vásárlók tömegeit tudják becsábítani az áruházba.

Természetesen a verseny abszolút győztese a Tesco, aki Langdon professzor kalandjaiért mindössze 7 fontot (2170 forint) kér. Összehasonlításként a világ legnépszerűbb könyváruháza, azAmazon 9.99-ért (3097 forint) kínálja a regényt, míg Magyarország legnagyobb online könyvesboltja, a Bookline kínálatában a legolcsóbb kiadást 5775 forintért találtuk (egyelőre természetesen csak az angol nyelvű verziót).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fontos azonban kiemelni, hogy -mint minden várható sikerkönyv- Az elveszett jelkép is több, különböző kiadásban jelenik meg: az Amazon honlapja szerint egy kemény-és két puhakötésű verzióban is kijön a mű, ráadásul kétfajta hangoskönyvet is kiadnak belőle. A Brown-mű sikere egy másik piacot is gerjeszt: ahogy a Da Vinci-kód esetében, a ma megjelenő regényhez kapcsolódva is sorra kerülnek a polcokra a különböző magyarázatok, cáfolatok, melyek Az elveszett jelkép hátterébe engednek betekintést. A Bookline honlapján már most 4 ilyen könyvet találtunk. 

 

Fotó: larryfire.files.wordpress.com

Brown korábbi sikerkönyve, a Da Vinci-kód a világ eddigi legtöbb példányban eladott regénye (a II. Világháború óta vannak erre statisztikák): több mint 80 milliót adtak el belőle. Az új könyvet megjelentető Knopf Doubleday kiadócsoport hasonló sikereket vár Az elveszett jelképtől is. A regény előszavát és első fejezetét itt olvashatod! Kattints!

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm