22 °C Budapest

Egymilió eurónyi adományt küld Haitinek a Metro

2010. február 22. 13:32

A Metro-csoport tagjai összefogtak, hogy a vállalatcsoport történetének egyik legnagyobb adományát küldjék a Haiti földrengés áldozatainak.

A hétfőn útnak indított csomagban több mint 125 tonna adomány található, melyek a Metro Cash & Carry, Real, Media Markt és Saturn, illetve a Galeria Kaufhof és a Metro Group Asset Management által felajánlott termékek. A vállalatnál korábban nem volt példa az értékesítési láncok közötti ilyen mértékű együttműködésre egy jó ügy érdekében. Az adomány teljes értéke egymillió euróra rúg. A másik repülőgép március elején indul Haitire.

A Metro-csoport a szállítmány összeállításához Németország legnagyobb kereskedelmi cége a Welthungerhilfe szervezet segítségét kérte. Ez a non-profit szervezet egy listát készített arról, hogy a január 13-ai földrengés túlélőinek mire van sürgősen szüksége. A Welthungerhilfe vállalja az adományok szétosztását Haitin. A Metro Cash & Carry jóvoltából, 200 sátor, 8 000 műanyag ponyva, 4 000 kapa és egyéb eszköz illetve 15 000 darab evőeszközkészlet jut el a rászorulókhoz. A Real személyes higiénés termékeket juttat el, például 36 000 darab szappant és 1 000 fogkefét, eldobható borotvákat - valamint 3 000 futball labdát is a gyermekek részére. A Galeria Kaufhof áruházak 4 000 darab főzőedényt, 3 000 takarót és iskolaszereket, iskolatáskákat, írótömböket, tollakat küldenek. A Media Markt és Saturn lánc 8 000 darab elemlámpát és számos műholdas telefont küld. A Metro-csoport ingatlan cége az Asset Management pedig több mint 20 dízel aggregátort küld a megszorult országnak.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?