20 °C Budapest

A Kossuthot hallgatják a legtöbben

MTI
2010. február 22. 15:02

A Magyar Rádió (MR) főadója, az MR1-Kossuth Rádió adásait hallgatja a legtöbb hallgató a 15 év feletti lakosok körében, a GfK Hungária-Ipsos konzorcium által alkalmazott új mérési módszer adatai alapján. A közszolgálati rádió adóira a 2010. januári felmérési adatok alapján naponta közel 2 millió hallgató kapcsol.

Az új mérés szerint az MR1 hallgatói között sokkal erősebben jelen van az aktív korosztály, azaz az adó hallgatói összetétele sokkal jobban tükrözi a magyar társadalom szerkezetét, mint azt a korábbi mérések mutatták - mondta el Kerényi György, az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője az MTI-nek.

2010. januárjától új mérési módszert alkalmaz a GfK Hungária-Ipsos konzorcium a rádiós piac mérésére. 2010 januárjától az adatgyűjtés ún. hibrid adatfelvételi módszerrel történik, mely során a válaszadók egy része számítógéppel támogatott telefonos (CATI) megkérdezés során számol be rádióhallgatási szokásairól, míg egy másik csoport a szintén számítógéppel támogatott online (CAWI) módszerrel kitölthető kérdőív segítségével szolgáltat erről adatokat.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?