21 °C Budapest

Bedőltek a kínai boltok Békéscsabán: szétosztják a készletet

MTI
2010. február 9. 12:32

Két kínai bolt árukészletét osztja szét a békéscsabai rászorultaknak a helyi önkormányzat - tájékoztatta a város polgármestere kedden az MTI-t.

Vantara Gyula elmondta: a két kínai ruházati bolt az önkormányzat tulajdonában álló üzlethelyiségekben működött, ám tevékenységük díjhátralék miatt megszűnt. A végrehajtó a két bolt árukészletét nyolcmillió forint értékben határozta meg, míg a bolti érték eredetileg 21,5 millió forint volt. Az első árverés azonban meghiúsult, míg a másodikon már csak kétmillió forint volt a kikiáltási ár. Ekkor döntött úgy a békéscsabai képviselő-testület, hogy ezért az összegért megvásárolja az alsó- és felsőruházati cikkekből álló árukészletet és azokat szétosztja a város rászorulói között.

A kistérségi családsegítő szolgálat segítségével eddig hatszáz család, több mint 1.500 ember részesült segítségben, de az adományok osztása minden keddi napon tovább folytatódik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?