27 °C Budapest

A CBA, a Cora és a Lidl megmutatja, a többiek titkolóznak

Pénzcentrum
2010. február 2. 08:47

A beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartást tiltó törvénynek megfelelően a kereskedelmi vállalkozások elvileg feltöltötték az internetes honlapjukra az elsősorban a partnereiknek szóló üzletszabályzataikat. Jelenleg azonban csak három üzletlánc, a CBA, a Cora és a Lidl üzletszabályzata található meg -derül ki a Napi Gazdaság körképéből.

A titkolózás kissé meglepő, hiszen az üzletszabályzatot a kereskedőknek el kellett küldeniük a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak (MGSZH), mint felügyelő szervezetnek is. Ez azt jelenti, hogy a dokumentumok nyilvánosak, a konkurencia által is hozzáférhetők.

A titkolózás azonban a Napi Gazdaság információi szerint nem a partnerek bosszantására szolgál. A cégeknek a MGSZH sem segített: áttekintésének több pontja is ellentétes a piaci szereplők által eddig elfogadottnak tekintett állásponttal.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?