31 °C Budapest

Vége! Eladták a neves magyar bolthálózatot

Pénzcentrum
2010. január 29. 08:32

A cégbírósági bejegyzés szerint novemberben tulajdonost cserélt a Rothschild üzletlánc (Rothschild Kft.) és ezzel egy időben nevet is változtatott. Az új cég Belvárosi-Szupermarket Élelmiszerkereskedelmi Kft. lett, tulajdonosa pedig Zoltay József -írja a Napi Gazdaság.

Az öt élelmiszerüzletből álló, a szakma "gyöngyszemének" tartott Rothschild-láncot 1991-ben Rothschild Péter alapította, üzleteiben olyan termékeket (például kóser élelmiszereket) lehetett megvásárolni, amelyek nem voltak jellemzőek a nagy hálózatokra. A forgalmát tekintve nagyjából 2 milliárdos vállalkozás 10 millió forint körüli nyereséget termelt.

A Napi Gazdaság információi szerint a Rothschild eladásáról egyetlen nagy cég sem tudott, pedig a lánc eladósorba kerülése a nagyokat is érdekelte volna, hiszen üzletei a legforgalmasabb helyeken -leginkább Budapest belvárosában- működnek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?