150 ezres számla a detoxban éjszakázóknak

Pénzcentrum
2009. december 31. 14:02

Kampánytémává válhat az alkoholizmus a jövő évben esedékes brit parlamenti választásokon. A Konzervatív Párt szilveszterre állt elő a probléma kezelésére tett javaslatával.

532 fontos - több mint 150 ezer forint - számlát kapnának a túlzott alkoholfogyasztás miatt kórházba kerülők Nagy-Britanniában, ha a konzervatív párt diadalmaskodik a legkésőbb jövő júniusban megrendezésre kerülő brit parlamenti választásokon. A végösszegből kedvezményt kaphatna az a beteg, aki hajlandó részt venni egy, az alkohol veszélyeit bemutató oktatáson - írja a DailyMail.

A politikusok szerint a drasztikus lépést két ok teszi szükségesség. Az egyik, hogy az egészségbiztosításnak óriási kiadásai származnak a részeg páciensek kikúrálásából, a legköltségesebb estén - szilveszter éjszakáján - nagyjából 23 millió font (közel hétmilliárd forint) folyik el ilyen célra az szigetországban. Az ilyen jellegű költségek éves szinten megközelítik a három milliárd fontot, ami a duplája a tíz évvel ezelőtti detoxikálásra fordított pénzeknek.

További érv a szigorú szabály bevezetése mellett, hogy a nem megfelelő mértékű alkoholfogyasztás és az alkoholizmus népbetegséggé vált Nagy-Britanniában. Egy tanulmány becslése szerint nagyjából 10 millió felnőtt brit rendszeresen túllépi az ajánlott napi alkoholfogyasztási szintet, és ezzel kockáztatja az egészségét.

A kutatók azt is kimutatták, hogy egy átlagember az egészséges szintnél kétszer több bort iszik meg naponta. Ezenkívül azt is megállapították, hogy az otthoni kimérések során kétszer annyit töltenek maguknak a britek, mint amennyit egy kocsmai körben kapnának.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem