150 ezres számla a detoxban éjszakázóknak

Pénzcentrum
2009. december 31. 14:02

Kampánytémává válhat az alkoholizmus a jövő évben esedékes brit parlamenti választásokon. A Konzervatív Párt szilveszterre állt elő a probléma kezelésére tett javaslatával.

532 fontos - több mint 150 ezer forint - számlát kapnának a túlzott alkoholfogyasztás miatt kórházba kerülők Nagy-Britanniában, ha a konzervatív párt diadalmaskodik a legkésőbb jövő júniusban megrendezésre kerülő brit parlamenti választásokon. A végösszegből kedvezményt kaphatna az a beteg, aki hajlandó részt venni egy, az alkohol veszélyeit bemutató oktatáson - írja a DailyMail.

A politikusok szerint a drasztikus lépést két ok teszi szükségesség. Az egyik, hogy az egészségbiztosításnak óriási kiadásai származnak a részeg páciensek kikúrálásából, a legköltségesebb estén - szilveszter éjszakáján - nagyjából 23 millió font (közel hétmilliárd forint) folyik el ilyen célra az szigetországban. Az ilyen jellegű költségek éves szinten megközelítik a három milliárd fontot, ami a duplája a tíz évvel ezelőtti detoxikálásra fordított pénzeknek.

További érv a szigorú szabály bevezetése mellett, hogy a nem megfelelő mértékű alkoholfogyasztás és az alkoholizmus népbetegséggé vált Nagy-Britanniában. Egy tanulmány becslése szerint nagyjából 10 millió felnőtt brit rendszeresen túllépi az ajánlott napi alkoholfogyasztási szintet, és ezzel kockáztatja az egészségét.

A kutatók azt is kimutatták, hogy egy átlagember az egészséges szintnél kétszer több bort iszik meg naponta. Ezenkívül azt is megállapították, hogy az otthoni kimérések során kétszer annyit töltenek maguknak a britek, mint amennyit egy kocsmai körben kapnának.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm