Hiánycikk, vagy plasztik szemét a CD?

Pénzcentrum
2009. december 23. 10:02

Bár a CD-eladások itthon is drasztikusan csökkentek az elmúlt években, úgy tűnik, egy darabig még nem kell temetni ezt a fajta hanghordozót sem - írja a Népszabadság.

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének majdnem az egész piacot lefedő adatai szerint az elmúlt három évben 5 millióról 3,2 millióra csökkent az eladott korongok száma, és várhatóan az idei statisztikák sem mutatnak majd változást.

A hipermarketek, műszaki áruházak zenei osztályai mellett alig néhány CD-bolt maradt: ezek többnyire egy-két műfajra (rock-, nép- és világzene, klasszikus zene, dzsessz) szakosodtak.

A The Music Store-nál egyelőre nem érzik a piac csökkenését, sőt, áruhiánnyal küszködnek: gyakori problémájuk, hogy nem kapnak elegendő lemezt a kiadóktól. A kilenc éve létező bolt forgalma folyamatosan nőtt az elmúlt években, és jövőre további növekedésre számítanak.

A régi, nagy magyar előadók lemezei igazi hiánycikknek számítanak, keresik például az LGT, az Omega felvételeit, de sokszor hiába. Máté Péter a legjobban fogyó magyar előadó, az ő lemezeiből kivételesen kapnak elegendő mennyiséget.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm