16 °C Budapest

Hiánycikk, vagy plasztik szemét a CD?

Pénzcentrum
2009. december 23. 10:02

Bár a CD-eladások itthon is drasztikusan csökkentek az elmúlt években, úgy tűnik, egy darabig még nem kell temetni ezt a fajta hanghordozót sem - írja a Népszabadság.

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének majdnem az egész piacot lefedő adatai szerint az elmúlt három évben 5 millióról 3,2 millióra csökkent az eladott korongok száma, és várhatóan az idei statisztikák sem mutatnak majd változást.

A hipermarketek, műszaki áruházak zenei osztályai mellett alig néhány CD-bolt maradt: ezek többnyire egy-két műfajra (rock-, nép- és világzene, klasszikus zene, dzsessz) szakosodtak.

A The Music Store-nál egyelőre nem érzik a piac csökkenését, sőt, áruhiánnyal küszködnek: gyakori problémájuk, hogy nem kapnak elegendő lemezt a kiadóktól. A kilenc éve létező bolt forgalma folyamatosan nőtt az elmúlt években, és jövőre további növekedésre számítanak.

A régi, nagy magyar előadók lemezei igazi hiánycikknek számítanak, keresik például az LGT, az Omega felvételeit, de sokszor hiába. Máté Péter a legjobban fogyó magyar előadó, az ő lemezeiből kivételesen kapnak elegendő mennyiséget.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05