A 2010-es normatíva igényléssel és elszámolással kapcsolatos főbb szabályok

2009. december 7. 10:32

A normatív állami hozzájárulás igénylésének feltétele, hogy a fenntartó az általa fenntartott szolgáltató, illetve intézmény tekintetében rendelkezzen jogerős működési engedéllyel és megfeleljen az adott évi költségvetési törvényben és az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók normatív állami támogatásáról szóló 213/2009. (IX. 29.) kormányrendeletben meghatározott egyéb feltételeknek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 30. § (7) bekezdése értelmében a 2010. évi normatív hozzájárulás igénylésének feltétele, hogy a fenntartó, illetve fenntartóváltozás esetén a jogelőd fenntartó 2009. július 31-éig bejelentse a Kincstár - fenntartó székhelye szerinti illetékes - regionális igazgatóságának a normatív hozzájárulás-igénylés alapjául szolgáló várható feladatmutatót (ellátotti létszám, férőhelyszám, szolgálat, központ) és az igénybevétel 2010. évi várható időtartamát, a határidő elmulasztása esetén igazolási kérelemnek nincs helye.

Ha a jogelőd fenntartónak nem volt bejelentési kötelezettsége, a határidőt követő fenntartóváltozás esetén a feltételt teljesítettnek kell tekinteni.

Ügyintézéshez szükséges dokumentumok

A tárgyévet megelőző évben normatívában nem részesülő fenntartónak a normatíva iránti kérelemhez csatolnia kell a rendelet 3. § (6) bekezdésében felsorolt dokumentumokat.

Adatváltozás esetén - a változást követő 15 napon belül - az adatváltozással érintett iratokat mellékelve az adatváltozást be kell jelenteni az igazgatóságnak (Rendelet 3. § (8) bekezdés).

Kitöltendő dokumentumok

Az igénylő és elszámoló adatlapok nem képezik a Rendelet mellékletét. A tárgyévi normatívára vonatkozó adatlapokat és elektronikus formanyomtatványokat a tárgyévi költségvetési törvényjavaslat benyújtását követő 10 munkanapon belül kell elérhetővé tenni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a Magyar Államkincstár honlapján. Az adatlapok a benyújtott költségvetési törvénytervezetben szereplő normatíva jogcímeket tartalmazzák.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20