Alvállalkozói kifizetések: indul az építtetői fedezetkezelés

Pénzcentrum
2009. október 8. 14:02

Az építtetői fedezetkezelés az építtető és a fővállalkozó kivitelező között létrejött építési szerződés mindkét fél általi teljesítését segíti elő.

Annak érdekében, hogy az építőipari kivitelezési tevékenység fedezete célhoz kötötten kerüljön felhasználásra, az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendelet előírásai szerint a Magyar Államkincstár (Kincstár) építtetői fedezetkezelői feladatokat lát el a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó 90 millió forint értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű (az építési koncesszió és a köz- és magánszféra együttműködése keretében megvalósuló /PPP/ beruházás kivételével) építőipari kivitelezési tevékenység megvalósítása esetén.

A közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó, de a közbeszerzési törvény szerinti közösségi értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű építőipari kivitelezési tevékenység esetén a Kincstár az építtető és fővállalkozó kivitelező választása alapján látja el az építtetői fedezetkezelői feladatokat. A rendelet 2009. október 1-jétől hatályos.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem