3 °C Budapest

Alvállalkozói kifizetések: indul az építtetői fedezetkezelés

Pénzcentrum
2009. október 8. 14:02

Az építtetői fedezetkezelés az építtető és a fővállalkozó kivitelező között létrejött építési szerződés mindkét fél általi teljesítését segíti elő.

Annak érdekében, hogy az építőipari kivitelezési tevékenység fedezete célhoz kötötten kerüljön felhasználásra, az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendelet előírásai szerint a Magyar Államkincstár (Kincstár) építtetői fedezetkezelői feladatokat lát el a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó 90 millió forint értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű (az építési koncesszió és a köz- és magánszféra együttműködése keretében megvalósuló /PPP/ beruházás kivételével) építőipari kivitelezési tevékenység megvalósítása esetén.

A közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó, de a közbeszerzési törvény szerinti közösségi értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű építőipari kivitelezési tevékenység esetén a Kincstár az építtető és fővállalkozó kivitelező választása alapján látja el az építtetői fedezetkezelői feladatokat. A rendelet 2009. október 1-jétől hatályos.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?