Alvállalkozói kifizetések: indul az építtetői fedezetkezelés

Pénzcentrum
2009. október 8. 14:02

Az építtetői fedezetkezelés az építtető és a fővállalkozó kivitelező között létrejött építési szerződés mindkét fél általi teljesítését segíti elő.

Annak érdekében, hogy az építőipari kivitelezési tevékenység fedezete célhoz kötötten kerüljön felhasználásra, az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló kormányrendelet előírásai szerint a Magyar Államkincstár (Kincstár) építtetői fedezetkezelői feladatokat lát el a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó 90 millió forint értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű (az építési koncesszió és a köz- és magánszféra együttműködése keretében megvalósuló /PPP/ beruházás kivételével) építőipari kivitelezési tevékenység megvalósítása esetén.

A közbeszerzési törvény hatálya alá nem tartozó, de a közbeszerzési törvény szerinti közösségi értékhatárt elérő vagy azt meghaladó értékű építőipari kivitelezési tevékenység esetén a Kincstár az építtető és fővállalkozó kivitelező választása alapján látja el az építtetői fedezetkezelői feladatokat. A rendelet 2009. október 1-jétől hatályos.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29