25 °C Budapest

A biztonságosabb banki informatikáért gyakorlatoztak

Pénzcentrum
2009. december 2. 15:47

Internetes incidenskezelési gyakorlatot tartott a banki-, felügyeleti-, rendészeti- és hálózatbiztonsági szervezetek Incidenskezelési Munkacsoportja 2009 októberében és novemberében.

A gyakorlat résztvevői a Magyar Bankszövetség, ill. annak IT Biztonsági Munkacsoportja, a Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központja, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Nemzeti Nyomozó Iroda voltak.

A COMEX-2009 a maga nemében egyedülálló informatikai incidens kezelési gyakorlatnak számít. Célja a résztvevő banki-, felügyeleti-, rendészeti- és hálózatbiztonsági szervezetek közötti együttműködés és incidenskezelő képesség fejlesztése, valamint a szervezetek közötti tapasztalatcsere volt.

A gyakorlat végrehajtására a PTA CERT-Hungary Központ által kifejlesztett incidens laboratórium eszközeivel és technológiájával került sor.

A gyakorlaton a "támadó" és a "védő" oldalt a résztvevő szervezetek szakemberei személyesítették meg. A "támadó" szerepét a PTA CERT-Hungary Központ munkatársai vállalták, míg a "védők" szerepét a gyakorlaton résztvevő öt kereskedelmi bank informatikusaiból és biztonsági szakértőiből alakult Eseti Probléma Megoldó Csoport tagjai töltötték be.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A gyakorlatban résztvevő intézmények vezetői idén is sikeresnek minősítették a gyakorlatot és a korábbi évek hagyományát folytatva elhatározták a COMEX gyakorlatsorozat folytatását.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?