A biztonságosabb banki informatikáért gyakorlatoztak

Pénzcentrum
2009. december 2. 15:47

Internetes incidenskezelési gyakorlatot tartott a banki-, felügyeleti-, rendészeti- és hálózatbiztonsági szervezetek Incidenskezelési Munkacsoportja 2009 októberében és novemberében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A gyakorlat résztvevői a Magyar Bankszövetség, ill. annak IT Biztonsági Munkacsoportja, a Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központja, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Nemzeti Nyomozó Iroda voltak.

A COMEX-2009 a maga nemében egyedülálló informatikai incidens kezelési gyakorlatnak számít. Célja a résztvevő banki-, felügyeleti-, rendészeti- és hálózatbiztonsági szervezetek közötti együttműködés és incidenskezelő képesség fejlesztése, valamint a szervezetek közötti tapasztalatcsere volt.

A gyakorlat végrehajtására a PTA CERT-Hungary Központ által kifejlesztett incidens laboratórium eszközeivel és technológiájával került sor.

A gyakorlaton a "támadó" és a "védő" oldalt a résztvevő szervezetek szakemberei személyesítették meg. A "támadó" szerepét a PTA CERT-Hungary Központ munkatársai vállalták, míg a "védők" szerepét a gyakorlaton résztvevő öt kereskedelmi bank informatikusaiból és biztonsági szakértőiből alakult Eseti Probléma Megoldó Csoport tagjai töltötték be.

A gyakorlatban résztvevő intézmények vezetői idén is sikeresnek minősítették a gyakorlatot és a korábbi évek hagyományát folytatva elhatározták a COMEX gyakorlatsorozat folytatását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20