3 °C Budapest

eBay milliárdosoknak: gyémánt öngyújtóktól a magánrepülőkig

2009. november 10. 13:02

Tegnap indult a BillionaireXchange nevű online aukciós oldal, ahol a leáldozott szerencséjű milliárdosok túladhatnak yachtjaikon, családi ékszereiken, és luxusautóikon.

Az oldal a válság által meggyötört gazdagokból szeretne profitálni, méghozzá a valóban gazdagokból, hiszen a regisztrációhoz, illetve taggá váláshoz legalább 2 millió dolláros nettó vagyonra van szükség.

Az oldalt elindító cég a nagyközönség számára elérhető eBay és a művészeti értékű tárgyak árverésével foglalkozó nagy aukciós házak - Sotheby's, Christie's - közötti piaci rést szeretné betölteni. Utóbbiaktól persze nagyban eltér azáltal, hogy kizárólag online árveréssel foglalkozik.

A BillionaireXchange-en értékesíthető áruk köre igen széles: műtárgyaktól, az antik bútorokon, yachtokon, autókon át, egészen az üzletekig, vagy akár ingatlanokig bármint el lehet passzolni az oldalon. (Jelenleg is több oldalnyi jacht, egy tucat helikopter és magánrepülő, mexikói nyaraló, hollywoodi hírességek autói, gyémántokkal kivert öngyújtó, kristály kávéfőző, és számos egyéb portéka közül lehet válogatni).

Az oldal egyik alapítója, Quintin Thompson szerint különösen kedvez most az üzleti modelljüknek a gazdaság állapota, hiszen rengeteg vagyonos kényszerül megválni vagyontárgyaitól, ráadásul az online értékesítés anonimitást biztosít számukra.

A 10 hónapos tesztidőszak alatt egyébként több mint 180 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le az oldalon. Ha ez idő alatt felszámították volna az eladókat terhelő jutalékot - a forgalmi érték öt százaléka - akkor 8,75 millió dolláros bevételre tettek volna szert.

A mintegy 26 ezer regisztrált között már jelenleg is több profi sportoló, illetve híres színész akad.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?