eBay milliárdosoknak: gyémánt öngyújtóktól a magánrepülőkig

2009. november 10. 13:02

Tegnap indult a BillionaireXchange nevű online aukciós oldal, ahol a leáldozott szerencséjű milliárdosok túladhatnak yachtjaikon, családi ékszereiken, és luxusautóikon.

Az oldal a válság által meggyötört gazdagokból szeretne profitálni, méghozzá a valóban gazdagokból, hiszen a regisztrációhoz, illetve taggá váláshoz legalább 2 millió dolláros nettó vagyonra van szükség.

Az oldalt elindító cég a nagyközönség számára elérhető eBay és a művészeti értékű tárgyak árverésével foglalkozó nagy aukciós házak - Sotheby's, Christie's - közötti piaci rést szeretné betölteni. Utóbbiaktól persze nagyban eltér azáltal, hogy kizárólag online árveréssel foglalkozik.

A BillionaireXchange-en értékesíthető áruk köre igen széles: műtárgyaktól, az antik bútorokon, yachtokon, autókon át, egészen az üzletekig, vagy akár ingatlanokig bármint el lehet passzolni az oldalon. (Jelenleg is több oldalnyi jacht, egy tucat helikopter és magánrepülő, mexikói nyaraló, hollywoodi hírességek autói, gyémántokkal kivert öngyújtó, kristály kávéfőző, és számos egyéb portéka közül lehet válogatni).

Az oldal egyik alapítója, Quintin Thompson szerint különösen kedvez most az üzleti modelljüknek a gazdaság állapota, hiszen rengeteg vagyonos kényszerül megválni vagyontárgyaitól, ráadásul az online értékesítés anonimitást biztosít számukra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 10 hónapos tesztidőszak alatt egyébként több mint 180 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le az oldalon. Ha ez idő alatt felszámították volna az eladókat terhelő jutalékot - a forgalmi érték öt százaléka - akkor 8,75 millió dolláros bevételre tettek volna szert.

A mintegy 26 ezer regisztrált között már jelenleg is több profi sportoló, illetve híres színész akad.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem