1 °C Budapest

A német szárnyakat nem tépázta a válság (képpel)

Pénzcentrum
2009. november 30. 16:58

A Germanwings 2003 óta közlekedtet közvetlen járatokat Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. A német diszkont légitársaság az elmúlt hat évhez hasonlóan 2009-ben is eredményes működést tudhat maga mögött.

A Germanwings 2009. január és november között összesen 191 000 utast szállított Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. Az ülőhely-kihasználtság továbbra is 80% felett maradt: 2009. januártól november végéig átlagosan 81,5%-os kihasználtsággal közlekedtek a diszkont légitársaság repülőgépei.

Forrás: germanwings.de


A gazdasági válság következtében jelentkezett kihíváshoz számtalan megoldással, intézkedéssel alkalmazkodtunk: többek között előzetesen csökkentettük a kapacitást és több lehetőséget is megvizsgáltunk, hogy hogyan tudnánk járatainkat mérsékelt súllyal üzemeltetni, amely kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent. Ezekkel és egyéb lépésekkel eddig képesek voltunk mérsékelni a válság hatásait - nyilatkozta Heinz-Joachim Schöttes, a Germanwings vállalati kommunikációs igazgatója.

Egy olyan diszkont légitársaságként, mely versenytársainál több szolgáltatást, kiváló minőséget és ár-érték arányt kínál, több olyan üzleti utast is megnyertünk, akik a jelenlegi gazdasági körülmények hatására a kedvezőbb árú utakat részesítik előnyben. A Germanwings ráadásul a 2009/2010-es téli, és a 2010-es nyári menetrendben is új célállomásokkal bővül - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A Germanwings fiatal, 26 darab Airbus A319-es repülőgépből álló flottát üzemeltet, melyet 2010 áprilisáig további négy új, ugyanilyen típusú géppel tervez bővíteni. A kölni székhelyű diszkont légitársaság az európai üzleti élet legfontosabb városaiba közlekedtet járatokat. Jelenleg az üzleti utasok a Germanwings utasainak 42%-t teszik ki. A légitársaságnak három fő célcsoportja van: üzleti utasok, a családtagokat, ismerőseiket felkereső, illetve a városlátogató utazók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm