7 °C Budapest

A német szárnyakat nem tépázta a válság (képpel)

Pénzcentrum
2009. november 30. 16:58

A Germanwings 2003 óta közlekedtet közvetlen járatokat Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. A német diszkont légitársaság az elmúlt hat évhez hasonlóan 2009-ben is eredményes működést tudhat maga mögött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Germanwings 2009. január és november között összesen 191 000 utast szállított Budapestről Köln/Bonnba és Stuttgartba. Az ülőhely-kihasználtság továbbra is 80% felett maradt: 2009. januártól november végéig átlagosan 81,5%-os kihasználtsággal közlekedtek a diszkont légitársaság repülőgépei.

Forrás: germanwings.de


A gazdasági válság következtében jelentkezett kihíváshoz számtalan megoldással, intézkedéssel alkalmazkodtunk: többek között előzetesen csökkentettük a kapacitást és több lehetőséget is megvizsgáltunk, hogy hogyan tudnánk járatainkat mérsékelt súllyal üzemeltetni, amely kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent. Ezekkel és egyéb lépésekkel eddig képesek voltunk mérsékelni a válság hatásait - nyilatkozta Heinz-Joachim Schöttes, a Germanwings vállalati kommunikációs igazgatója.

Egy olyan diszkont légitársaságként, mely versenytársainál több szolgáltatást, kiváló minőséget és ár-érték arányt kínál, több olyan üzleti utast is megnyertünk, akik a jelenlegi gazdasági körülmények hatására a kedvezőbb árú utakat részesítik előnyben. A Germanwings ráadásul a 2009/2010-es téli, és a 2010-es nyári menetrendben is új célállomásokkal bővül - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A Germanwings fiatal, 26 darab Airbus A319-es repülőgépből álló flottát üzemeltet, melyet 2010 áprilisáig további négy új, ugyanilyen típusú géppel tervez bővíteni. A kölni székhelyű diszkont légitársaság az európai üzleti élet legfontosabb városaiba közlekedtet járatokat. Jelenleg az üzleti utasok a Germanwings utasainak 42%-t teszik ki. A légitársaságnak három fő célcsoportja van: üzleti utasok, a családtagokat, ismerőseiket felkereső, illetve a városlátogató utazók.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?