29 °C Budapest

Drágább lesz a karácsonyfa: 50 %-os emelés is lehet

2009. november 23. 08:32

Rövidesen indul a fenyőfavásárlás szezonja, egyes bevásárlóközpontokhoz már megérkeztek a vágott fák. A tavalyihoz képest várhatóan a lucfenyők ára emelkedik leginkább, az ezüstfenyőkért 15 %-kal kell többet fizetni, míg a Dániából érkező nordmannok ára nem változik lényegesen - írja a Magyar Hírlap.

Az elmúlt években jól bevált módszer szerint a kereskedők december 10-ig feltöltik a készleteiket az eladásra kínált fenyőfákkal. A vásár ugyan csak akkor kezdődik meg, de a földlabdás fák mellé már a vágott fenyők is folyamatosan érkeznek a bevásárlóközpontokhoz.

Az I. osztályú lucfenyők alapára 50 %-kal is emelkedhet, métere 1500-1600 forintba kerül majd. Az ezüstfenyők méteréért 15 %-os drágulás után 3500-4000 forintot kell majd fizetni, a nordmannfákat 5000 forintos méretáron lehet megvásárolni.

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének képviselője szerint a földlabdás (60-80 centiméteres) lucfenyők 2000 forintba, az ugyanekkora nordmannok 2500 forintba kerülnek majd. A minőségi faiskolából érkező fenyők árai nem versenyeznek a bevásárlóközpontok olcsóbb termékeivel.

A földlabdás fenyők vásárlóinak - különösen az útszéli kereskedőknél - érdemes alaposan megvizsgálni a fát, nehogy a szakszerűtlen kezelés miatt életképtelen fenyőt vegyenek. Az árusok a válság miatt az elmúlt éveknél alacsonyabb forgalomra számítanak.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem