1 °C Budapest

Drágább lesz a karácsonyfa: 50 %-os emelés is lehet

2009. november 23. 08:32

Rövidesen indul a fenyőfavásárlás szezonja, egyes bevásárlóközpontokhoz már megérkeztek a vágott fák. A tavalyihoz képest várhatóan a lucfenyők ára emelkedik leginkább, az ezüstfenyőkért 15 %-kal kell többet fizetni, míg a Dániából érkező nordmannok ára nem változik lényegesen - írja a Magyar Hírlap.

Az elmúlt években jól bevált módszer szerint a kereskedők december 10-ig feltöltik a készleteiket az eladásra kínált fenyőfákkal. A vásár ugyan csak akkor kezdődik meg, de a földlabdás fák mellé már a vágott fenyők is folyamatosan érkeznek a bevásárlóközpontokhoz.

Az I. osztályú lucfenyők alapára 50 %-kal is emelkedhet, métere 1500-1600 forintba kerül majd. Az ezüstfenyők méteréért 15 %-os drágulás után 3500-4000 forintot kell majd fizetni, a nordmannfákat 5000 forintos méretáron lehet megvásárolni.

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének képviselője szerint a földlabdás (60-80 centiméteres) lucfenyők 2000 forintba, az ugyanekkora nordmannok 2500 forintba kerülnek majd. A minőségi faiskolából érkező fenyők árai nem versenyeznek a bevásárlóközpontok olcsóbb termékeivel.

A földlabdás fenyők vásárlóinak - különösen az útszéli kereskedőknél - érdemes alaposan megvizsgálni a fát, nehogy a szakszerűtlen kezelés miatt életképtelen fenyőt vegyenek. Az árusok a válság miatt az elmúlt éveknél alacsonyabb forgalomra számítanak.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?