Mennyibe kerül idén a karácsonyfa? Hétvégén indul a szezon!

Pénzcentrum
2008. december 5. 08:30

A tavalyi árakhoz képest várhatóan nem változik jelentős mértékben a luc- és az ezüstfenyő métere. A két leginkább keresett fajtából elegendő mennyiségű és jó minőségű fenyő áll majd rendelkezésre, de Dániából is érkezik néhány normann fenyő szállítmány - írja a Napi Gazdaság.

A hazai készlet döntő többsége a dél- és nyugat-dunántúli megyékből származik, a termelők hasonló forgalomra számítanak, mint egy évvel ezelőtt. A lucfenyő métere árusítóhelytől és minőségtől függően 1-2,5 ezer forint között változik, az ezüstfenyőért már 3,8-5 ezer forintot is elkérnek. A kisgyermekes családok általában két méteres, vagy magasabb fát választanak, az idősebbek alacsonyabbal is beérik.

A Dániából érkező normann fenyő métere 5-8 ezer forint között alakul, de a két méternél magasabb fákra egyedi árakat állapítanak meg a kereskedők. A földlabdás fenyők általában 20 %-kal többe kerülnek, de az összes forgalomba kerülő fának csak alig 10 %-a ilyen.

Budapesten jellemzően magasabbak az árak, mint vidéken, mivel a fővárosi árusok jelentős többletköltséggel is dolgoznak. A magasabb díjak és költségek mellett ugyanakkor a fizetőképes kereslet is jelentősebb.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?