Mennyibe kerül idén a karácsonyfa? Hétvégén indul a szezon!

Pénzcentrum
2008. december 5. 08:30

A tavalyi árakhoz képest várhatóan nem változik jelentős mértékben a luc- és az ezüstfenyő métere. A két leginkább keresett fajtából elegendő mennyiségű és jó minőségű fenyő áll majd rendelkezésre, de Dániából is érkezik néhány normann fenyő szállítmány - írja a Napi Gazdaság.

A hazai készlet döntő többsége a dél- és nyugat-dunántúli megyékből származik, a termelők hasonló forgalomra számítanak, mint egy évvel ezelőtt. A lucfenyő métere árusítóhelytől és minőségtől függően 1-2,5 ezer forint között változik, az ezüstfenyőért már 3,8-5 ezer forintot is elkérnek. A kisgyermekes családok általában két méteres, vagy magasabb fát választanak, az idősebbek alacsonyabbal is beérik.

A Dániából érkező normann fenyő métere 5-8 ezer forint között alakul, de a két méternél magasabb fákra egyedi árakat állapítanak meg a kereskedők. A földlabdás fenyők általában 20 %-kal többe kerülnek, de az összes forgalomba kerülő fának csak alig 10 %-a ilyen.

Budapesten jellemzően magasabbak az árak, mint vidéken, mivel a fővárosi árusok jelentős többletköltséggel is dolgoznak. A magasabb díjak és költségek mellett ugyanakkor a fizetőképes kereslet is jelentősebb.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16