12 °C Budapest

Egyre több magyar utazik Amerikába

Pénzcentrum
2009. november 17. 09:17

Pontosan egy éve lehet vízummentesen utazni az Egyesült Államokba. Az intézkedés jelentősen olcsóbbá, gyorsabbá és egyszerűvé tette az utazást -írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikus utasregisztrációs rendszer díjmentesen (korábban 100 dollárt kellett fizetni a vízumért), néhány perc alatt ad "zöld lámpát" a beutazni vágyó turistáknak. Ez két évig korlátlan számú beutazásra érvényes. Az új rendszer minden jel szerint beváltotta a várakozásokat, biztonságosan működik, az elutasítások aránya világszerte kisebb 1 százaléknál.

Tavaly 50 ezren látogattak hazánkból az USA-ba, ami hat százalékkal múlja felül a 2007-es szintet. Az idén tovább nőtt az érdeklődés: a világgazdasági válság ellenére 10 százalékos lesz a növekedés. (A magyar turisztikai csúcs 2000-ben volt, amikor 60 ezer magyar utazott az Egyesült Államokba.)

A vízum eltörlése mellett a gyenge dollár is növeli az érdeklődést az USA iránt, az utazási irodákban ismét megjelentek az amerikai ajánlatok, a Vista például az idén ötven százalékkal több amerikai utat értékesített, mint tavaly.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?