Egyre több magyar utazik Amerikába

Pénzcentrum
2009. november 17. 09:17

Pontosan egy éve lehet vízummentesen utazni az Egyesült Államokba. Az intézkedés jelentősen olcsóbbá, gyorsabbá és egyszerűvé tette az utazást -írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikus utasregisztrációs rendszer díjmentesen (korábban 100 dollárt kellett fizetni a vízumért), néhány perc alatt ad "zöld lámpát" a beutazni vágyó turistáknak. Ez két évig korlátlan számú beutazásra érvényes. Az új rendszer minden jel szerint beváltotta a várakozásokat, biztonságosan működik, az elutasítások aránya világszerte kisebb 1 százaléknál.

Tavaly 50 ezren látogattak hazánkból az USA-ba, ami hat százalékkal múlja felül a 2007-es szintet. Az idén tovább nőtt az érdeklődés: a világgazdasági válság ellenére 10 százalékos lesz a növekedés. (A magyar turisztikai csúcs 2000-ben volt, amikor 60 ezer magyar utazott az Egyesült Államokba.)

A vízum eltörlése mellett a gyenge dollár is növeli az érdeklődést az USA iránt, az utazási irodákban ismét megjelentek az amerikai ajánlatok, a Vista például az idén ötven százalékkal több amerikai utat értékesített, mint tavaly.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24