1 °C Budapest

Utazás a nyárba: megfizethető óceánjárók?

Pénzcentrum
2009. november 16. 09:02

Korábban az óceánjáról luxusutakat csak a dúsgazdagok engedhették meg maguknak, manapság azonban már nem feltétlenül kerülnek többe, mint ha egy hasonló komfortú tengerparti szállodában töltenénk szabadidőnket - írja a Népszabadság.

A nagy hajóstársaságok ajánlatai között is találunk last minute, vagy előfoglalási engedményeket, családis és gyermekkedvezményeket, illetve egyéb akciókat.

Idén szilveszterkor például egy 7 napos karib-tengeri körutazás, ahol a hajó minden nap kiköt valahol Florida, Jamaica és Mexikó partjain egy ablaktalan belső kabinban, all inclusive ellátással 313 ezer forintba kerül, míg ablakos kabinban 364 ezerbe.

Ha ezt sokallnánk, utazhatunk közelebb is, Genova - Marseille - Barcelona - Tunisz - la Valetta - Genova útvonalon, szintén 7 napos szilveszteri út keretében 185-213 ezer forintért.

A Tensi Toursnál már 150-230 ezerért is találunk hétéjszakás, óceánjárós utat, amely Dubaiban, Omarban és Bahreinben köt ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Persze ezeknél az utaknál a fent említett díjakon felül még a kikötőbe utazás díját is ki kell fizetnünk, valamint a hajós programok, illetve parti kirándulások is pénzbe kerülnek, melyek is együtt akár duplájára is növelhetik a költségeket.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm