11 °C Budapest

Új világ nyílhat meg a nyugdíjasok előtt

2009. november 11. 15:02

Új világ nyílhat meg az otthon ülő, magányos nyugdíjasok előtt azon számítógép segítségével, mely leegyszerűsített kezelőfelületével és magyarázó videóival vezeti be az új technológiákhoz mit sem értő időseket az internet világába.

A számítógép leglátványosabb eleme a mindössze hat gombra összesűrített - SimplicITy, vagyis Egyszerűség névre keresztelt - asztal, melyről egy gombnyomással érhetőek el olyan alapvető szolgáltatások, mint az internetes böngésző, a levelezőprogram vagy a chatablak. Az Egyesült Királyság kormányzatának felmérése szerint az országban legalább hatmillió 65 év feletti lakos még sosem használta az internetet. Az új gép ezeket az állampolgároknak kívánja otthonossá tenni az internetet, melyhez 17 magyarázó videó is a rendelkezésükre áll Valerie Singleton televíziós bemondónő prezentálásában.

A számítógépet a Wessex Computers és egy, kifejezetten az idősek számára létrehozott weboldal üzemeltetői fejlesztették közösen. Az e-mail rendszer az olasz tervezésű Eldy egy módosított változata. A felhasználók mindegyike eldy.org-os e-mail címet kap a számítógéppel együtt, s ezen az oldalon tudnak csetelni is egymással egyetlen gomb megnyomásával. A számítógép Linux operációs rendszer alatt fut - írta a BBC.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?