5 °C Budapest

Új világ nyílhat meg a nyugdíjasok előtt

2009. november 11. 15:02

Új világ nyílhat meg az otthon ülő, magányos nyugdíjasok előtt azon számítógép segítségével, mely leegyszerűsített kezelőfelületével és magyarázó videóival vezeti be az új technológiákhoz mit sem értő időseket az internet világába.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A számítógép leglátványosabb eleme a mindössze hat gombra összesűrített - SimplicITy, vagyis Egyszerűség névre keresztelt - asztal, melyről egy gombnyomással érhetőek el olyan alapvető szolgáltatások, mint az internetes böngésző, a levelezőprogram vagy a chatablak. Az Egyesült Királyság kormányzatának felmérése szerint az országban legalább hatmillió 65 év feletti lakos még sosem használta az internetet. Az új gép ezeket az állampolgároknak kívánja otthonossá tenni az internetet, melyhez 17 magyarázó videó is a rendelkezésükre áll Valerie Singleton televíziós bemondónő prezentálásában.

A számítógépet a Wessex Computers és egy, kifejezetten az idősek számára létrehozott weboldal üzemeltetői fejlesztették közösen. Az e-mail rendszer az olasz tervezésű Eldy egy módosított változata. A felhasználók mindegyike eldy.org-os e-mail címet kap a számítógéppel együtt, s ezen az oldalon tudnak csetelni is egymással egyetlen gomb megnyomásával. A számítógép Linux operációs rendszer alatt fut - írta a BBC.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?