0 °C Budapest

Döbbent csend fogadta az USA széthullását jelző volt KGB-s előadását

2009. november 5. 16:58

Mint arról korábban beszámoltunk, Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - szerint jövőre széthullik az Amerikai Egyesült Államok (USA). A professzort meghívták az államokba, ahol egy előadássorozat keretében ismertette meg az elméletét az érdeklődőkkel. A teóriát alátámasztó magyarázatokat nem egy esetben döbbent csend fogadta.

Dr. Panarin kiállt a nagyközönség elé és újra elmondta, hogy mi vezethet az USA 2010-es összeomlásához. Az első alkalommal 1998-ben felvázolt teóriát volt, aki - a Szovjetunió példáján okulva - már az első perctől komolyan vette, míg mások körében csupán derültséget okozott. Az akadémikus szavaira az utóbbi időben a tengerentúlon is felfigyeltek és már nem csak az ott élő orosz elit érdeklődését keltette fel a borús előrejelzés.

Igor Panarin előadása (Forrás: WSJ)

Panarin szerint a bevándorlás súlyos, a társadalmat veszélyeztető méreteket öltött, ezzel párosult a gazdasági válság, az államokban uralkodó erkölcsi és szellemi krízis, melyek a dollár összeomlásához és akár egy polgárháború kitöréséhez vezethetnek. A tehetősebb államok visszatarthatják a pénzeket a központi kormányzattól, majd amint élesedik a helyzet, kiválnak az államszövetségből.

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet!

Az USA részben az etnikai összetételének megfelelően 6 részre szakad, amit a korábbi cikkünkben egy új térképpel is illusztrált a professzor, majd megnyílik a kapu a külföldi tőke előtt. Az elmélet ismertetése közben és után döbbent csend volt a teremben.

Panarin elmondta, hogy az amerikai költségvetés hiánya egy évtized alatt megsokszorozódott és elérte az ezermilliárd dolláros nagyságrendet. Tízből 8 vállalkozás a tönk szélén áll, folyamatosan emelkedik a munkanélküliek száma, az idei év első felében 2 millióan veszítették el az otthonukat. Az Obama által a kampány során beígért 2,5 millió új munkahely helyett 5 millió szűnt meg az országban, a dollár egész évben gyengült és több mint száz bank ment csődbe (2007-ben mindössze 3 jutott erre a sorsra).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

A szakértő szerint a lőfegyver eladások 40 %-kal bővültek az elmúlt egy évben, ami egyértelműen tükrözi az emberek bizalmatlanságát. A lakosság - amennyiben szükséges - akár ilyen áron is képes megvédeni magát és a vagyonát, de ezzel együtt egy olyan puskaporos hordón ül az ország, ahonnan már csak egy lépés a polgárháború. Az orosz szakember szerint az USA kilátásai lehangolóak, nincs egy egységes irányelv, amit követhetne az ország, hanem a személyi szabadság jegyében mindenki megy a maga feje után.

A közönséget sokkolta, amikor Panarin kijelentette, hogy az "amerikai álom" már nem létezik többé. A politika által az elmúlt évtizedben felvázolt modellek kudarcba fulladtak, az ország - sok amerikai szerint is felesleges - háborúkat vívott előbb Afganisztán, majd Irak ellen. Az orosz szerint a kormányzat, az üzleti világ és a lakosság összefogásával és közös erőfeszítésével kerülhető el a dollár év végi zuhanása, ami az első dominó lenne az összeomlásban.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem