7 °C Budapest

Döbbent csend fogadta az USA széthullását jelző volt KGB-s előadását

2009. november 5. 16:58

Mint arról korábban beszámoltunk, Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - szerint jövőre széthullik az Amerikai Egyesült Államok (USA). A professzort meghívták az államokba, ahol egy előadássorozat keretében ismertette meg az elméletét az érdeklődőkkel. A teóriát alátámasztó magyarázatokat nem egy esetben döbbent csend fogadta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Dr. Panarin kiállt a nagyközönség elé és újra elmondta, hogy mi vezethet az USA 2010-es összeomlásához. Az első alkalommal 1998-ben felvázolt teóriát volt, aki - a Szovjetunió példáján okulva - már az első perctől komolyan vette, míg mások körében csupán derültséget okozott. Az akadémikus szavaira az utóbbi időben a tengerentúlon is felfigyeltek és már nem csak az ott élő orosz elit érdeklődését keltette fel a borús előrejelzés.

Igor Panarin előadása (Forrás: WSJ)

Panarin szerint a bevándorlás súlyos, a társadalmat veszélyeztető méreteket öltött, ezzel párosult a gazdasági válság, az államokban uralkodó erkölcsi és szellemi krízis, melyek a dollár összeomlásához és akár egy polgárháború kitöréséhez vezethetnek. A tehetősebb államok visszatarthatják a pénzeket a központi kormányzattól, majd amint élesedik a helyzet, kiválnak az államszövetségből.

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet!

Az USA részben az etnikai összetételének megfelelően 6 részre szakad, amit a korábbi cikkünkben egy új térképpel is illusztrált a professzor, majd megnyílik a kapu a külföldi tőke előtt. Az elmélet ismertetése közben és után döbbent csend volt a teremben.

Panarin elmondta, hogy az amerikai költségvetés hiánya egy évtized alatt megsokszorozódott és elérte az ezermilliárd dolláros nagyságrendet. Tízből 8 vállalkozás a tönk szélén áll, folyamatosan emelkedik a munkanélküliek száma, az idei év első felében 2 millióan veszítették el az otthonukat. Az Obama által a kampány során beígért 2,5 millió új munkahely helyett 5 millió szűnt meg az országban, a dollár egész évben gyengült és több mint száz bank ment csődbe (2007-ben mindössze 3 jutott erre a sorsra).

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

A szakértő szerint a lőfegyver eladások 40 %-kal bővültek az elmúlt egy évben, ami egyértelműen tükrözi az emberek bizalmatlanságát. A lakosság - amennyiben szükséges - akár ilyen áron is képes megvédeni magát és a vagyonát, de ezzel együtt egy olyan puskaporos hordón ül az ország, ahonnan már csak egy lépés a polgárháború. Az orosz szakember szerint az USA kilátásai lehangolóak, nincs egy egységes irányelv, amit követhetne az ország, hanem a személyi szabadság jegyében mindenki megy a maga feje után.

A közönséget sokkolta, amikor Panarin kijelentette, hogy az "amerikai álom" már nem létezik többé. A politika által az elmúlt évtizedben felvázolt modellek kudarcba fulladtak, az ország - sok amerikai szerint is felesleges - háborúkat vívott előbb Afganisztán, majd Irak ellen. Az orosz szerint a kormányzat, az üzleti világ és a lakosság összefogásával és közös erőfeszítésével kerülhető el a dollár év végi zuhanása, ami az első dominó lenne az összeomlásban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?