Döbbent csend fogadta az USA széthullását jelző volt KGB-s előadását

2009. november 5. 16:58

Mint arról korábban beszámoltunk, Igor Panarin orosz akadémikus - korábbi KGB-elemző - szerint jövőre széthullik az Amerikai Egyesült Államok (USA). A professzort meghívták az államokba, ahol egy előadássorozat keretében ismertette meg az elméletét az érdeklődőkkel. A teóriát alátámasztó magyarázatokat nem egy esetben döbbent csend fogadta.

Dr. Panarin kiállt a nagyközönség elé és újra elmondta, hogy mi vezethet az USA 2010-es összeomlásához. Az első alkalommal 1998-ben felvázolt teóriát volt, aki - a Szovjetunió példáján okulva - már az első perctől komolyan vette, míg mások körében csupán derültséget okozott. Az akadémikus szavaira az utóbbi időben a tengerentúlon is felfigyeltek és már nem csak az ott élő orosz elit érdeklődését keltette fel a borús előrejelzés.

Igor Panarin előadása (Forrás: WSJ)

Panarin szerint a bevándorlás súlyos, a társadalmat veszélyeztető méreteket öltött, ezzel párosult a gazdasági válság, az államokban uralkodó erkölcsi és szellemi krízis, melyek a dollár összeomlásához és akár egy polgárháború kitöréséhez vezethetnek. A tehetősebb államok visszatarthatják a pénzeket a központi kormányzattól, majd amint élesedik a helyzet, kiválnak az államszövetségből.

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet!

Az USA részben az etnikai összetételének megfelelően 6 részre szakad, amit a korábbi cikkünkben egy új térképpel is illusztrált a professzor, majd megnyílik a kapu a külföldi tőke előtt. Az elmélet ismertetése közben és után döbbent csend volt a teremben.

Panarin elmondta, hogy az amerikai költségvetés hiánya egy évtized alatt megsokszorozódott és elérte az ezermilliárd dolláros nagyságrendet. Tízből 8 vállalkozás a tönk szélén áll, folyamatosan emelkedik a munkanélküliek száma, az idei év első felében 2 millióan veszítették el az otthonukat. Az Obama által a kampány során beígért 2,5 millió új munkahely helyett 5 millió szűnt meg az országban, a dollár egész évben gyengült és több mint száz bank ment csődbe (2007-ben mindössze 3 jutott erre a sorsra).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A volt KGB-s szerint 2010-ben széthullik az USA! Nézze meg az új térképet! (2. rész)

A szakértő szerint a lőfegyver eladások 40 %-kal bővültek az elmúlt egy évben, ami egyértelműen tükrözi az emberek bizalmatlanságát. A lakosság - amennyiben szükséges - akár ilyen áron is képes megvédeni magát és a vagyonát, de ezzel együtt egy olyan puskaporos hordón ül az ország, ahonnan már csak egy lépés a polgárháború. Az orosz szakember szerint az USA kilátásai lehangolóak, nincs egy egységes irányelv, amit követhetne az ország, hanem a személyi szabadság jegyében mindenki megy a maga feje után.

A közönséget sokkolta, amikor Panarin kijelentette, hogy az "amerikai álom" már nem létezik többé. A politika által az elmúlt évtizedben felvázolt modellek kudarcba fulladtak, az ország - sok amerikai szerint is felesleges - háborúkat vívott előbb Afganisztán, majd Irak ellen. Az orosz szerint a kormányzat, az üzleti világ és a lakosság összefogásával és közös erőfeszítésével kerülhető el a dollár év végi zuhanása, ami az első dominó lenne az összeomlásban.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?