14 °C Budapest

Pénzeszsákra bukkantak a tinik: becsületből ötös jár nekik

2009. szeptember 23. 13:02

Két tinédzser Ausztrália keleti partjainál horgászás közben egy zsák, különböző címletekből álló pénzeszsákra bukkant, amit több mint 100 ezer dollárt tartalmazott. Nem sokáig örülhettek a pénznek...

Néhány méterre a parttól, a fűbe rejtve bukkantak rá a pénzzel teli műanyag-zsákra, azonban úgy döntöttek, nem tartják meg, inkább átadják a rendőrségnek. Előtte persze három hétig morfondíroztak, mit tegyenek.

Először az anyukájukat kérdezték meg, kihez forduljanak a rengeteg, gumival összefogott 20, illetve 50 dollárossal, ők pedig egy ügyvédtől kértek jogi tanácsot.

A térségbe egyébként az elmúlt időben rengeteg menekült érkezett, így számos helyről származhat a pénz. a rendőrség ezek után persze átfésülte az érintett partokat, de nem találtak több zsákot, és arra sem derült fény, hogy bűncselekményből származik-e a pénz.

Ha továbbra sem járnak sikerrel nyomozásban, és senki nem jelentkezik a vagyonért, a fiúk visszakérhetik a pénzt, máskülönben a rendőrség büdzséjét gazdagítja.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm