28 °C Budapest

A jegybank súlyos pénzekből kutattatja a saját megítélését

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 08:32

A Magyar Nemzeti Bank 65 millió forintért készíttetett közvélemény-kutatást - többek között a saját megítéléséről. A jegybank szerint a költséghatékony és eredményes döntéshozatalhoz nélkülözhetetlen a lakosság ismeretének felmérése. Közgazdászok szerint az állami cégek után most a jegybanktól folynak ki a milliók - írja a Magyar Hírlap.

A jegybank 3 évre szóló, 65 millió forintos megbízást köt a GfK piackutató céggel, melynek egyebek mellett az MNB megítéléséről kell kutatást készítenie. Vizsgálni kell az MNB Látogatóközpontjáról alkotott véleményeket, a különböző kampányok megítélését, továbbá az euró bevezetésével kapcsolatos várakozásokat.

A jegybank sajtóosztálya szerint a költséghatékony és eredményes társadalmi célú döntéshozatalhoz és kommunikációhoz nélkülözhetetlen a lakosság ismeretszintjének a felmérése. Hasonlóan jártak el az egy- és kétforintosok bevonása és a 200 forintos érme bevezetése előtt is, melyek többmilliárdos nemzetgazdasági megtakarítást eredményeztek. A keretszerződés összegéből csak akkor költenek, ha azt a jegybanki döntéshozók jóváhagyták.

Közgazdászok szerint úgy tűnik, hogy az állami cégek és intézmények után most a jegybanktól folynak ki feleslegesen a milliók, mivel a lakosság körében csak kevesen és keveset tudnak az MNB tevékenységéről.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?