A jegybank súlyos pénzekből kutattatja a saját megítélését

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 08:32

A Magyar Nemzeti Bank 65 millió forintért készíttetett közvélemény-kutatást - többek között a saját megítéléséről. A jegybank szerint a költséghatékony és eredményes döntéshozatalhoz nélkülözhetetlen a lakosság ismeretének felmérése. Közgazdászok szerint az állami cégek után most a jegybanktól folynak ki a milliók - írja a Magyar Hírlap.

A jegybank 3 évre szóló, 65 millió forintos megbízást köt a GfK piackutató céggel, melynek egyebek mellett az MNB megítéléséről kell kutatást készítenie. Vizsgálni kell az MNB Látogatóközpontjáról alkotott véleményeket, a különböző kampányok megítélését, továbbá az euró bevezetésével kapcsolatos várakozásokat.

A jegybank sajtóosztálya szerint a költséghatékony és eredményes társadalmi célú döntéshozatalhoz és kommunikációhoz nélkülözhetetlen a lakosság ismeretszintjének a felmérése. Hasonlóan jártak el az egy- és kétforintosok bevonása és a 200 forintos érme bevezetése előtt is, melyek többmilliárdos nemzetgazdasági megtakarítást eredményeztek. A keretszerződés összegéből csak akkor költenek, ha azt a jegybanki döntéshozók jóváhagyták.

Közgazdászok szerint úgy tűnik, hogy az állami cégek és intézmények után most a jegybanktól folynak ki feleslegesen a milliók, mivel a lakosság körében csak kevesen és keveset tudnak az MNB tevékenységéről.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?