A jegybank súlyos pénzekből kutattatja a saját megítélését

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 08:32

A Magyar Nemzeti Bank 65 millió forintért készíttetett közvélemény-kutatást - többek között a saját megítéléséről. A jegybank szerint a költséghatékony és eredményes döntéshozatalhoz nélkülözhetetlen a lakosság ismeretének felmérése. Közgazdászok szerint az állami cégek után most a jegybanktól folynak ki a milliók - írja a Magyar Hírlap.

A jegybank 3 évre szóló, 65 millió forintos megbízást köt a GfK piackutató céggel, melynek egyebek mellett az MNB megítéléséről kell kutatást készítenie. Vizsgálni kell az MNB Látogatóközpontjáról alkotott véleményeket, a különböző kampányok megítélését, továbbá az euró bevezetésével kapcsolatos várakozásokat.

A jegybank sajtóosztálya szerint a költséghatékony és eredményes társadalmi célú döntéshozatalhoz és kommunikációhoz nélkülözhetetlen a lakosság ismeretszintjének a felmérése. Hasonlóan jártak el az egy- és kétforintosok bevonása és a 200 forintos érme bevezetése előtt is, melyek többmilliárdos nemzetgazdasági megtakarítást eredményeztek. A keretszerződés összegéből csak akkor költenek, ha azt a jegybanki döntéshozók jóváhagyták.

Közgazdászok szerint úgy tűnik, hogy az állami cégek és intézmények után most a jegybanktól folynak ki feleslegesen a milliók, mivel a lakosság körében csak kevesen és keveset tudnak az MNB tevékenységéről.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem