6 °C Budapest

Egymilliárd ember éhezik a válság miatt!

2009. szeptember 17. 13:32

Nagy bajban az ENSZ Világélelmezési Programja: a válság miatt elapadtak a kormányzati és jótékony források, így minden korábbinál több ember éhezik a bolygónkon.

A történelem során először több, mint egymilliárd ember éhezik egyszerre a Földön - mondta az ENSZ Világélelmezési Programjának szóvivője, Bettina Luescher. A nagyvállalati jótékony adományokból és kormányzati pénzekből fenntartott program idén komoly érvágásokkal volt kénytelen szembesülni, a 108 millió ember élelmezéséhez szükséges 6,7 milliárd dollár helyett eddig mindössze 2,7 milliárd csordogált be a kasszába.

A tavalyi, rekordmagas élelmiszerárak, majd a gazdasági válság miatti pusztító pénztelenség az adományozók körében már-már lehetetlen helyzetbe hozza a szervezetet. Ugyanakkor a program szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy elég egy szárazság, vagy egy óriási vihar, hozzá egy kirobbanó helyi konfliktus és máris kész a humanitárius katasztrófa. Luesher rámutatott: a hiányzó hárommilliárd dollár alig 0,01 százaléka annak az összegnek, amit a kormányzatok a pénzügyi világ stabilizálására költöttek. A jelenlegi helyzetben azonban kénytelenek csökkenteni a segélyeket: így jövő hónaptól Kenyába és Szomáliába 50, Bangladeshbe 80 százalékkal kevesebb élelmiszer jut majd a szokásosnál.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?