14 °C Budapest

Váratlan szerencse: milliókat nyert az illegális bevándorló

Pénzcentrum
2009. szeptember 7. 15:02

Egy Svédországban élő eritreai férfinak óriási szerencséje volt: egy kaparós sorsjeggyel közel 32 millió forintnak megfelelő svéd koronát nyert, ám nem biztos, hogy felveheti a nyereményt, mert még személyi száma sincs -írja az inforadio.hu.

Tesfaldet Tesloy hat évvel ezelőtt érkezett Svédországba a kelet-afrikai Eritreából, hogy a már húsz éve a skandináv államban élő testvére mellett próbáljon szerencsét. 2006-ban azonban a svéd hatóságok elutasították a tartózkodási kérelmét, és közölték, bármikor kiutasíthatják az országból.

A 28 éves férfit -aki illegális bevándorlóként Svédországban maradt- a napokban hihetetlen szerencse érte: 1,2 millió koronás (közel 32 millió forintos) összeget nyert egy kaparós sorsjegyen. Mivel azonban nincsenek hivatalos papírjai és bármikor kiutasíthatják az országból, attól tartott, hogy nem kapja meg a nagy összegű nyereményt.

A férfi elmesélte történetét az egyik svéd tévécsatorna népszerű reggeli műsorában, ahol a műsorvezető utánajárt az ügynek, és megnyugtatta Tesloyt: nem kell amiatt aggódnia, hogy visszatoloncolják szülőhazájába. A stockholmi rendőrség egyik munkatársa ugyanis elmondta: "Nagyon nehéz valakit visszatoloncolni Eritreába. Meg vagyok győződve arról, hogy senki sem foglalkozik a férfi ügyével".

Az afrikai férfi az interjúban elmondta: hivatalos papírok nélkül nem tud munkát vállalni, de ez a nyeremény segít neki abban, hogy megvalósítsa álmait. Bár nincs svéd személyi száma sem, a bankban sikerült számlát nyitnia, ahova átutalhatják neki a pénzt.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?