24 °C Budapest

Váratlan szerencse: milliókat nyert az illegális bevándorló

Pénzcentrum
2009. szeptember 7. 15:02

Egy Svédországban élő eritreai férfinak óriási szerencséje volt: egy kaparós sorsjeggyel közel 32 millió forintnak megfelelő svéd koronát nyert, ám nem biztos, hogy felveheti a nyereményt, mert még személyi száma sincs -írja az inforadio.hu.

Tesfaldet Tesloy hat évvel ezelőtt érkezett Svédországba a kelet-afrikai Eritreából, hogy a már húsz éve a skandináv államban élő testvére mellett próbáljon szerencsét. 2006-ban azonban a svéd hatóságok elutasították a tartózkodási kérelmét, és közölték, bármikor kiutasíthatják az országból.

A 28 éves férfit -aki illegális bevándorlóként Svédországban maradt- a napokban hihetetlen szerencse érte: 1,2 millió koronás (közel 32 millió forintos) összeget nyert egy kaparós sorsjegyen. Mivel azonban nincsenek hivatalos papírjai és bármikor kiutasíthatják az országból, attól tartott, hogy nem kapja meg a nagy összegű nyereményt.

A férfi elmesélte történetét az egyik svéd tévécsatorna népszerű reggeli műsorában, ahol a műsorvezető utánajárt az ügynek, és megnyugtatta Tesloyt: nem kell amiatt aggódnia, hogy visszatoloncolják szülőhazájába. A stockholmi rendőrség egyik munkatársa ugyanis elmondta: "Nagyon nehéz valakit visszatoloncolni Eritreába. Meg vagyok győződve arról, hogy senki sem foglalkozik a férfi ügyével".

Az afrikai férfi az interjúban elmondta: hivatalos papírok nélkül nem tud munkát vállalni, de ez a nyeremény segít neki abban, hogy megvalósítsa álmait. Bár nincs svéd személyi száma sem, a bankban sikerült számlát nyitnia, ahova átutalhatják neki a pénzt.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem