3 °C Budapest

Váratlan szerencse: milliókat nyert az illegális bevándorló

Pénzcentrum
2009. szeptember 7. 15:02

Egy Svédországban élő eritreai férfinak óriási szerencséje volt: egy kaparós sorsjeggyel közel 32 millió forintnak megfelelő svéd koronát nyert, ám nem biztos, hogy felveheti a nyereményt, mert még személyi száma sincs -írja az inforadio.hu.

Tesfaldet Tesloy hat évvel ezelőtt érkezett Svédországba a kelet-afrikai Eritreából, hogy a már húsz éve a skandináv államban élő testvére mellett próbáljon szerencsét. 2006-ban azonban a svéd hatóságok elutasították a tartózkodási kérelmét, és közölték, bármikor kiutasíthatják az országból.

A 28 éves férfit -aki illegális bevándorlóként Svédországban maradt- a napokban hihetetlen szerencse érte: 1,2 millió koronás (közel 32 millió forintos) összeget nyert egy kaparós sorsjegyen. Mivel azonban nincsenek hivatalos papírjai és bármikor kiutasíthatják az országból, attól tartott, hogy nem kapja meg a nagy összegű nyereményt.

A férfi elmesélte történetét az egyik svéd tévécsatorna népszerű reggeli műsorában, ahol a műsorvezető utánajárt az ügynek, és megnyugtatta Tesloyt: nem kell amiatt aggódnia, hogy visszatoloncolják szülőhazájába. A stockholmi rendőrség egyik munkatársa ugyanis elmondta: "Nagyon nehéz valakit visszatoloncolni Eritreába. Meg vagyok győződve arról, hogy senki sem foglalkozik a férfi ügyével".

Az afrikai férfi az interjúban elmondta: hivatalos papírok nélkül nem tud munkát vállalni, de ez a nyeremény segít neki abban, hogy megvalósítsa álmait. Bár nincs svéd személyi száma sem, a bankban sikerült számlát nyitnia, ahova átutalhatják neki a pénzt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?