19 °C Budapest

Dübörög a lottóláz: tuti tipp a nyeréshez

2009. augusztus 20. 08:02

Brit tudósok megfejtették, hogy mely házszám az, amely alatt a legtöbb lottónyertes lakik. Olaszországban tovább dübörög a lottóláz, de a mi ötösünk is szépen hozhat a hétvégén.

Különös eredményt mutatnak a brit Nemzeti Lottótársaság statisztikái. Akik a 3-as számú házban, lakásban laknak sokkal esélyesebbek arra, hogy komoly nyereményt érjenek el. Ez azokból az 50 ezer font feletti nyereményekből derül ki, amelyeknél a nyertesek nyilvánosságra hozták adataikat. A második legszerencsésebb házszám a 2-es, a harmadik pedig az 5-ös. 

Nem tudni, hogy Olaszországban létezik-e hasonló adatsor, az azonban biztos, hogy Itáliában tovább pörög a lottóláz: most kedden sem lelt gazdára az immár 143,9 millió eurós (39,3 milliárd forint) lottófőnyeremény, miután a kedd esti sorsoláson sem volt telitalálat. A legközelebbi húzásra csütörtökig kell várniuk a játékosoknak.

Az Olaszországban népszerű 6/90-es játékot játszó milliók és a nagyszámú lottóturista által feladott szelvények egyikén sem találták el a helyes kombinációt, amelynek számai a 2, 19, 43, 49, 77 és a 82 voltak.

Számítások szerint az álomfőnyereményre áhítozó játékosok ebben az időszakban napi átlagban összesen 26 millió eurót (7,1 milliárd forint) költenek a lottóra. Tavaly júliusban ez az összeg még csak 14 millió euró (3,8 milliárd forint) volt.

Magyarországon is nő a tét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hazánkban tovább halmozódik az ötöslottó nyereménye, ugyanis múlt szombaton sem volt telitalálatos szelvény. A várható főnyeremény ezen a héten az ötöslottónál 1340 millió forint, a hatoslottónál 255 millió forint lesz. 


A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a Táraság saját lottózói augusztus 20-án zárva lesznek. Ugyanakkor az ünnepnapon is üzemel a teljes fogadási rendszer, így a nyitva levő üzletekben (áruházak, boltok, vendéglátóhelyek stb.), valamint interneten, telefonon, SMS-ben, OTP ATM-eken korlátozás nélkül fogadhatnak a játékosok. Az ünnepet követő hétvégén a lottózói nyitva tartás és valamennyi sorsolás az általános pénteki, szombati, vasárnapi rend szerint alakul.

További érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55