17 °C Budapest

Dübörög a lottóláz: tuti tipp a nyeréshez

2009. augusztus 20. 08:02

Brit tudósok megfejtették, hogy mely házszám az, amely alatt a legtöbb lottónyertes lakik. Olaszországban tovább dübörög a lottóláz, de a mi ötösünk is szépen hozhat a hétvégén.

Különös eredményt mutatnak a brit Nemzeti Lottótársaság statisztikái. Akik a 3-as számú házban, lakásban laknak sokkal esélyesebbek arra, hogy komoly nyereményt érjenek el. Ez azokból az 50 ezer font feletti nyereményekből derül ki, amelyeknél a nyertesek nyilvánosságra hozták adataikat. A második legszerencsésebb házszám a 2-es, a harmadik pedig az 5-ös. 

Nem tudni, hogy Olaszországban létezik-e hasonló adatsor, az azonban biztos, hogy Itáliában tovább pörög a lottóláz: most kedden sem lelt gazdára az immár 143,9 millió eurós (39,3 milliárd forint) lottófőnyeremény, miután a kedd esti sorsoláson sem volt telitalálat. A legközelebbi húzásra csütörtökig kell várniuk a játékosoknak.

Az Olaszországban népszerű 6/90-es játékot játszó milliók és a nagyszámú lottóturista által feladott szelvények egyikén sem találták el a helyes kombinációt, amelynek számai a 2, 19, 43, 49, 77 és a 82 voltak.

Számítások szerint az álomfőnyereményre áhítozó játékosok ebben az időszakban napi átlagban összesen 26 millió eurót (7,1 milliárd forint) költenek a lottóra. Tavaly júliusban ez az összeg még csak 14 millió euró (3,8 milliárd forint) volt.

Magyarországon is nő a tét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hazánkban tovább halmozódik az ötöslottó nyereménye, ugyanis múlt szombaton sem volt telitalálatos szelvény. A várható főnyeremény ezen a héten az ötöslottónál 1340 millió forint, a hatoslottónál 255 millió forint lesz. 


A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a Táraság saját lottózói augusztus 20-án zárva lesznek. Ugyanakkor az ünnepnapon is üzemel a teljes fogadási rendszer, így a nyitva levő üzletekben (áruházak, boltok, vendéglátóhelyek stb.), valamint interneten, telefonon, SMS-ben, OTP ATM-eken korlátozás nélkül fogadhatnak a játékosok. Az ünnepet követő hétvégén a lottózói nyitva tartás és valamennyi sorsolás az általános pénteki, szombati, vasárnapi rend szerint alakul.

További érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 12:12
Elször került magyar pr-szakember az ICCO (The International Communications Consultancy Organisation...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?