Dübörög a lottóláz: tuti tipp a nyeréshez

2009. augusztus 20. 08:02

Brit tudósok megfejtették, hogy mely házszám az, amely alatt a legtöbb lottónyertes lakik. Olaszországban tovább dübörög a lottóláz, de a mi ötösünk is szépen hozhat a hétvégén.

Különös eredményt mutatnak a brit Nemzeti Lottótársaság statisztikái. Akik a 3-as számú házban, lakásban laknak sokkal esélyesebbek arra, hogy komoly nyereményt érjenek el. Ez azokból az 50 ezer font feletti nyereményekből derül ki, amelyeknél a nyertesek nyilvánosságra hozták adataikat. A második legszerencsésebb házszám a 2-es, a harmadik pedig az 5-ös. 

Nem tudni, hogy Olaszországban létezik-e hasonló adatsor, az azonban biztos, hogy Itáliában tovább pörög a lottóláz: most kedden sem lelt gazdára az immár 143,9 millió eurós (39,3 milliárd forint) lottófőnyeremény, miután a kedd esti sorsoláson sem volt telitalálat. A legközelebbi húzásra csütörtökig kell várniuk a játékosoknak.

Az Olaszországban népszerű 6/90-es játékot játszó milliók és a nagyszámú lottóturista által feladott szelvények egyikén sem találták el a helyes kombinációt, amelynek számai a 2, 19, 43, 49, 77 és a 82 voltak.

Számítások szerint az álomfőnyereményre áhítozó játékosok ebben az időszakban napi átlagban összesen 26 millió eurót (7,1 milliárd forint) költenek a lottóra. Tavaly júliusban ez az összeg még csak 14 millió euró (3,8 milliárd forint) volt.

Magyarországon is nő a tét

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hazánkban tovább halmozódik az ötöslottó nyereménye, ugyanis múlt szombaton sem volt telitalálatos szelvény. A várható főnyeremény ezen a héten az ötöslottónál 1340 millió forint, a hatoslottónál 255 millió forint lesz. 


A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a Táraság saját lottózói augusztus 20-án zárva lesznek. Ugyanakkor az ünnepnapon is üzemel a teljes fogadási rendszer, így a nyitva levő üzletekben (áruházak, boltok, vendéglátóhelyek stb.), valamint interneten, telefonon, SMS-ben, OTP ATM-eken korlátozás nélkül fogadhatnak a játékosok. Az ünnepet követő hétvégén a lottózói nyitva tartás és valamennyi sorsolás az általános pénteki, szombati, vasárnapi rend szerint alakul.

További érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem