22 °C Budapest

Nő a szociális segély Szlovákiában

2009. augusztus 31. 12:32

Szeptember elejétől két euróval több szociális segélyt kap havonta egy gyermektelen felnőtt Szlovákiában. A lakhatási támogatás is magasabb lesz néhány euróval -írja a bumm.sk.

Szlovákiában júliustól 3,5 százalékkal emelkedett a létminimum összege, ennek függvényében ugyanilyen arányban megemelik a szociális segélyt is szeptembertől. A kormány rendelete értelmében egy gyermektelen felnőtt számára a jelenlegi 58,43 euróról 60,50 euróra emelkedik a szociális támogatás mértéke. A 2 euró emelésből például 34 kiflit, vagy 4 liter tejet vehet a rászoruló.

Egy gyermektelen pár 105,20 eurót (korábban 101,58 euró), egy legfelejebb négy gyermeket nevelő pár pedig 157,6 eurónyi (eddig 150,04 euró) szociális segélyt kaphat. Segélyre csak az jogosult, akinek bevételei nem érik el a létminimumot.

Szeptembertől a lakhatási támogatás is növekszik. Egy személy 55,80 eurót kaphat majd a jelenlegi 52,12 euró helyett. Két vagy több ember esetében 5,88 euróval 89,20 euróra nő a támogatás.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem