17 °C Budapest

Elég volt a roncsautókból!

2009. augusztus 26. 09:17

Szlovákia nem tervezi a költségvetés által támogatott autócsere-program harmadik fordulóját, mert az eddigiek felemás eredményt hoztak. Az igaz, hogy a második program során július végéig 36 600 gépkocsit rendeltek meg a vevők, ám annak csak 9,19 százalékát - tehát 2654 darabot - gyártották Szlovákiában. Az ellenzék szerint ezzel a kormány a hazai gyártók és kereskedők helyett a külföldieket támogatta.

Németország sem tervez újabb programot az autóvásárlás ösztönzésére a jelenlegi ötmilliárd eurós keret rövidesen bekövetkező kimerülése után. Bár a kormány nem tervezi a recesszió hatásának megfordítására bevezetett egyszeri program folytatását, készül egy javaslat, mely szerint az autógyári dolgozók a jelenleginél nagyobb adókedvezményt kapnának, ha munkáltatójuk modelljei közül választanak új járművet maguknak - írta a Világgazdaság.

Az amerikai roncsautóprogram viszont várakozásokat meghaladó eredménnyel zárult, hiszen csak júliusban 625 ezer új autó talált gazdára, az eredetileg tervezett hárommilliárd dolláros keret pedig már kimerült. Az amerikai kormány azon autók lecserélését támogatta, melyek fogyasztása meghaladta a 13 litert 100 kilométeren.

Bár két hónap alatt jelentősen felpörgött a kereskedők forgalma, azonban többen tartanak attól, hogy véget ér a menetelés: ha ugyanis a gazdaság nem áll talpra, úgy az év második felében már csak nagyon kevesen vásárolnak majd autót.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?