Elég volt a roncsautókból!

2009. augusztus 26. 09:17

Szlovákia nem tervezi a költségvetés által támogatott autócsere-program harmadik fordulóját, mert az eddigiek felemás eredményt hoztak. Az igaz, hogy a második program során július végéig 36 600 gépkocsit rendeltek meg a vevők, ám annak csak 9,19 százalékát - tehát 2654 darabot - gyártották Szlovákiában. Az ellenzék szerint ezzel a kormány a hazai gyártók és kereskedők helyett a külföldieket támogatta.

Németország sem tervez újabb programot az autóvásárlás ösztönzésére a jelenlegi ötmilliárd eurós keret rövidesen bekövetkező kimerülése után. Bár a kormány nem tervezi a recesszió hatásának megfordítására bevezetett egyszeri program folytatását, készül egy javaslat, mely szerint az autógyári dolgozók a jelenleginél nagyobb adókedvezményt kapnának, ha munkáltatójuk modelljei közül választanak új járművet maguknak - írta a Világgazdaság.

Az amerikai roncsautóprogram viszont várakozásokat meghaladó eredménnyel zárult, hiszen csak júliusban 625 ezer új autó talált gazdára, az eredetileg tervezett hárommilliárd dolláros keret pedig már kimerült. Az amerikai kormány azon autók lecserélését támogatta, melyek fogyasztása meghaladta a 13 litert 100 kilométeren.

Bár két hónap alatt jelentősen felpörgött a kereskedők forgalma, azonban többen tartanak attól, hogy véget ér a menetelés: ha ugyanis a gazdaság nem áll talpra, úgy az év második felében már csak nagyon kevesen vásárolnak majd autót.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem