21 °C Budapest

Újabb utazási irodát töröltek

Pénzcentrum
2009. július 29. 08:32

Újabb utazási irodát törölt a nyilvántartásból a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), mivel nem tudta teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Ezúttal a Podmaniczky utcában Avantgarde Utazási Iroda néven működő KBT Avantgarde Idegenforgalmi és Személyszállító Bt-t érte el a vég. Az Opten cégadatbázisa szerint a dorogi székhelyű cég nettó árbevétele 2007-ben közel 300 millió, mérleg szerinti eredménye pedig 1,1 millió forint volt.

Május végéig összesen 35 utazásszervezőt törölt a nyilvántartásból a hivatal, közülük hatot jogszabálysértés miatt húztak ki a listáról. Az Avantgarde-ot megelőzően legutóbb a Quitt Tours és az 5 Kontinens Utazási Iroda jutott hasonló sorsra. Akkor a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke úgy nyilatkozott, hogy nem számít csődhullámra.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm