20 °C Budapest

A pletykás nők boldogabbak, és tovább is élnek - kutatások bizonyítják!

2009. június 15. 16:02

A University of Michigan legfrissebb kutatási eredményei szerint azok a nők, akik pletykálkodnak nem csak, hogy tovább, de boldogabban is élnek.

A kutatók 160 diáklányt vontak be a vizsgálatba: a társaság egyik felének az volt a feladata, hogy kérdéseket tegyenek fel egymásnak, ismerkedés céljából, a többieknek párban kellett egy növénytani szöveget korrektúrázni.

Az egymással intim információkat megosztó lányoknál azt szerették volna megfigyelni, hogy a folyamat során megemelkedik-e a progeszteron nevű hormon szintje, ami összefüggésben áll a hosszú, egészséges élettel, mivel javítja a közérzetet, és csökkenti a szorongást, és a stresszt.

A válasz alig több mint 20 perc "csacsogás" után kiderült, ugyanis az említett hormon szintje jelentősen megugrott, míg a növénytani projekten dolgozó lányoké csökkent.

A kutatás eredményei magyarázatot adnak arra, hogy miért boldogabbak azok az emberek, akik szoros kapcsolatot tartanak fenn barátaikkal, az izoláltan, magányosan élő társaikhoz képest.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutatást végzők természetesen óva intenek attól, hogy valaki tabletta formájában juttassa szervezetét progeszteronhoz, helyette inkább azt javasolják, hogy aki boldog és hosszú életet szeretne élni, egyszerűen járjon sokat társaságba, és pletykálkodjon kedvére. Persze minden érzelmet kiváltó elfoglaltság, más emberek megsegítése segíti az említett hormon termelődését.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?