A pletykás nők boldogabbak, és tovább is élnek - kutatások bizonyítják!

2009. június 15. 16:02

A University of Michigan legfrissebb kutatási eredményei szerint azok a nők, akik pletykálkodnak nem csak, hogy tovább, de boldogabban is élnek.

A kutatók 160 diáklányt vontak be a vizsgálatba: a társaság egyik felének az volt a feladata, hogy kérdéseket tegyenek fel egymásnak, ismerkedés céljából, a többieknek párban kellett egy növénytani szöveget korrektúrázni.

Az egymással intim információkat megosztó lányoknál azt szerették volna megfigyelni, hogy a folyamat során megemelkedik-e a progeszteron nevű hormon szintje, ami összefüggésben áll a hosszú, egészséges élettel, mivel javítja a közérzetet, és csökkenti a szorongást, és a stresszt.

A válasz alig több mint 20 perc "csacsogás" után kiderült, ugyanis az említett hormon szintje jelentősen megugrott, míg a növénytani projekten dolgozó lányoké csökkent.

A kutatás eredményei magyarázatot adnak arra, hogy miért boldogabbak azok az emberek, akik szoros kapcsolatot tartanak fenn barátaikkal, az izoláltan, magányosan élő társaikhoz képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kutatást végzők természetesen óva intenek attól, hogy valaki tabletta formájában juttassa szervezetét progeszteronhoz, helyette inkább azt javasolják, hogy aki boldog és hosszú életet szeretne élni, egyszerűen járjon sokat társaságba, és pletykálkodjon kedvére. Persze minden érzelmet kiváltó elfoglaltság, más emberek megsegítése segíti az említett hormon termelődését.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?