10 °C Budapest

A pletykás nők boldogabbak, és tovább is élnek - kutatások bizonyítják!

2009. június 15. 16:02

A University of Michigan legfrissebb kutatási eredményei szerint azok a nők, akik pletykálkodnak nem csak, hogy tovább, de boldogabban is élnek.

A kutatók 160 diáklányt vontak be a vizsgálatba: a társaság egyik felének az volt a feladata, hogy kérdéseket tegyenek fel egymásnak, ismerkedés céljából, a többieknek párban kellett egy növénytani szöveget korrektúrázni.

Az egymással intim információkat megosztó lányoknál azt szerették volna megfigyelni, hogy a folyamat során megemelkedik-e a progeszteron nevű hormon szintje, ami összefüggésben áll a hosszú, egészséges élettel, mivel javítja a közérzetet, és csökkenti a szorongást, és a stresszt.

A válasz alig több mint 20 perc "csacsogás" után kiderült, ugyanis az említett hormon szintje jelentősen megugrott, míg a növénytani projekten dolgozó lányoké csökkent.

A kutatás eredményei magyarázatot adnak arra, hogy miért boldogabbak azok az emberek, akik szoros kapcsolatot tartanak fenn barátaikkal, az izoláltan, magányosan élő társaikhoz képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kutatást végzők természetesen óva intenek attól, hogy valaki tabletta formájában juttassa szervezetét progeszteronhoz, helyette inkább azt javasolják, hogy aki boldog és hosszú életet szeretne élni, egyszerűen járjon sokat társaságba, és pletykálkodjon kedvére. Persze minden érzelmet kiváltó elfoglaltság, más emberek megsegítése segíti az említett hormon termelődését.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm