4 °C Budapest

Elhízol, ha nem alszol eleget!

2009. június 10. 14:02

Egy most megjelent kutatás szerint a serdülőkori elhízás nagymértékben korrelál a kialvatlansággal. Persze nem csak az alváshiányról van szó, hanem a folyamatos monitor-, illetve tévébámulásról, illetve a túlzott kávéfogyasztásról is.

A tinédzserek körében végzett, 320 fő adatainak részletes kielemzésével készült kutatás szerint azok, akik kevesebbet alszanak, több kávét fogyasztanak és sokkal több időt töltenek el a tévé, az internet, illetve a számítógépes játékok előtt, mint azok, akik rendesen kialusszák magukat.

Persze az alváshiány csak egyike lehet az elhízás okainak - erre maguk a kutatás készítői, a tucsoni University of Arizona szakemberei is felhívták a figyelmet. A fiúk például átlagosan sokkal többet mozognak a lányoknál ebben a korban, ami az alváshiány ellenére is jobban karban tartja a testsúlyt. Az alváshiány és a túlsúly azonban hosszú távon komoly problémákat okozhat: nemcsak az általános fizikai egészségre lehet romboló hatással, de visszaveti a pszichoszociális és tanulási képességeket is.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?