26 °C Budapest

A kibocsátók nyernek igazán az utalványokon

Pénzcentrum
2009. május 28. 08:47

A fel nem használt cafeteriautalványok ellenértéke a kibocsátó szolgáltatók kasszáját gyarapítja. Az utalványok mindössze néhány ezrelékét nem váltják be a dolgozók - az érintett cégek nyeresége ebből így is több százmillió forint.

A teljes hazai utalványforgalom ezrelékeiben mérhető az a mennyiség, amelyet valamilyen okokból nem váltanak be a dolgozók - állítja a három hazai forgalmazó céget tömörítő Étkezési Utalvány Forgalmazó Egyesülés.

A be nem váltott jegyek összértéke a 400 millió forintot is megközelíti. A pénz jelentős része három cégnél, a Sodexo Pass, a Cheque Déjeuner és az Accor Servicesnél marad. A Koping-Tárki nemrégiben elkészített felmérése szerint ők fedik le a 2008-ban 231 milliárd forintos piac közel kétharmadát.

A fel nem használt utalványok pontos arányát csak maguk a kibocsátó cégek ismerik, mivel nálunk az utalványok forgalmát a pénzügyi tárca, az Állami Számvevőszék és az APEH sem ellenőrzi.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem