4 °C Budapest

A kibocsátók nyernek igazán az utalványokon

Pénzcentrum
2009. május 28. 08:47

A fel nem használt cafeteriautalványok ellenértéke a kibocsátó szolgáltatók kasszáját gyarapítja. Az utalványok mindössze néhány ezrelékét nem váltják be a dolgozók - az érintett cégek nyeresége ebből így is több százmillió forint.

A teljes hazai utalványforgalom ezrelékeiben mérhető az a mennyiség, amelyet valamilyen okokból nem váltanak be a dolgozók - állítja a három hazai forgalmazó céget tömörítő Étkezési Utalvány Forgalmazó Egyesülés.

A be nem váltott jegyek összértéke a 400 millió forintot is megközelíti. A pénz jelentős része három cégnél, a Sodexo Pass, a Cheque Déjeuner és az Accor Servicesnél marad. A Koping-Tárki nemrégiben elkészített felmérése szerint ők fedik le a 2008-ban 231 milliárd forintos piac közel kétharmadát.

A fel nem használt utalványok pontos arányát csak maguk a kibocsátó cégek ismerik, mivel nálunk az utalványok forgalmát a pénzügyi tárca, az Állami Számvevőszék és az APEH sem ellenőrzi.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?