5 °C Budapest

Jönnek a gyógyszerautomaták - a kamara tiltakozik

2009. május 26. 09:47

Automatákból is lehetne gyógyszert venni - javasolja az Egészségügyi Minisztérium tervezete. A gyógyszerek ilyen árusítását elutasítja a Magyar Gyógyszerészi Kamara

A patikák utcafrontjára, orvosi rendelőkbe és az önkormányzati épületekben lehetne önkiszolgáló rendszert telepíteni, amelyekből vény nélkül kapható gyógyszereket lehetne venni.

Azokat a vény nélkül kapható szereket árusíthatnák ily módon, amelyeknek már engedélyezték a patikán kívüli - például benzinkútnál vagy hipermarketben történő - árusítását.

A gyógyszerek ilyen árusítását, még akkor is, ha csak vény nélkül árusítható gyógyszerekre vonatkozna elutasítja a Magyar Gyógyszerészi Kamara. A kamara elnöke szerint ez nem oldja meg a kistelepülések gyógyszerellátási gondjait, hiszen a berendezés csak a vény nélkül kapható medicinák szűk körét árusítaná, miközben a vidéken élőknek a receptköteles, sokszor életmentő orvosságokhoz való hozzájutás is nehézkes.

A berendezés nem segít továbbá a patikai ügyeleti rendszer problémáin sem - mondta Horváth Tamás, aki szerint a minisztériumnak inkább ezek megoldásán kellene fáradoznia.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm