6 °C Budapest

Jönnek a gyógyszerautomaták - a kamara tiltakozik

2009. május 26. 09:47

Automatákból is lehetne gyógyszert venni - javasolja az Egészségügyi Minisztérium tervezete. A gyógyszerek ilyen árusítását elutasítja a Magyar Gyógyszerészi Kamara

A patikák utcafrontjára, orvosi rendelőkbe és az önkormányzati épületekben lehetne önkiszolgáló rendszert telepíteni, amelyekből vény nélkül kapható gyógyszereket lehetne venni.

Azokat a vény nélkül kapható szereket árusíthatnák ily módon, amelyeknek már engedélyezték a patikán kívüli - például benzinkútnál vagy hipermarketben történő - árusítását.

A gyógyszerek ilyen árusítását, még akkor is, ha csak vény nélkül árusítható gyógyszerekre vonatkozna elutasítja a Magyar Gyógyszerészi Kamara. A kamara elnöke szerint ez nem oldja meg a kistelepülések gyógyszerellátási gondjait, hiszen a berendezés csak a vény nélkül kapható medicinák szűk körét árusítaná, miközben a vidéken élőknek a receptköteles, sokszor életmentő orvosságokhoz való hozzájutás is nehézkes.

A berendezés nem segít továbbá a patikai ügyeleti rendszer problémáin sem - mondta Horváth Tamás, aki szerint a minisztériumnak inkább ezek megoldásán kellene fáradoznia.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?