4 °C Budapest

Megfigyelés: bekamerázzák a budapesti aluljárókat

2009. május 12. 14:32

Térfigyelő kamerarendszert építenek ki 15 fővárosi aluljáróban a következő három évben, a kamerákat bekötik a rendőrségre és a közterület-felügyeletre - közölte Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetésen -írja a budapest.hu.


Az élhetőbb, a tisztább és a biztonságosabb Budapestért felújítják és folyamatosan takarítják a főváros 73 aluljáróját, amelyek közül a kiemelten kezelt 15-ben a következő három évben a rendőrségre és a közterület-felügyeletre bekötött térfigyelő kamerarendszert építenek ki - mondta Hagyó Miklós.

Hozzátette: a budapesti rendőrfőkapitány kezdeményezésére, a hatékonyabb bűnmegelőzésért építik ki több mint 400 millió forintból ezekben az aluljárókban a kamerarendszert, amelynek éves üzemeltetési költsége néhány tízmillió forint lesz. Megjegyezte, hogy Londonban 400 ezer, Párizsban tízezer, Bécsben pedig több száz kamera segíti a közbiztonság javítását.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?