20 °C Budapest

Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

2009. április 27. 05:38

A 32 éves Wayne Scott azonnal kikapta 4 éves fia kezéből a Tescóban vásárolt előre csomagolt szendvicset, amikor megpillantotta tonhalból kikandikáló kukacot. Ettől jobban csak akkor kerekedett ki a szeme, amikor kézhez vette a hipermarket válaszlevelét, amelyben azt írták, hogy a féreg az emberi szervezetre ártalmatlan.

"Csak a kisfiam azon szokásának köszönhető, hogy felfedeztük az élősködőt, hogy mindig kettényitja a szendvicset és megnézi, hogy mi van benne, mielőtt beleharap. Ezúttal is így történt, de amint megláttam a hernyót, kikaptam a kezéből a szendvicset.

Azt hiszem a legújabb ízesítésű szendvicset sikerült megvásárolnunk, a tonhalas hernyószendvicset. A csomagoláson található figyelmeztető szöveget kiegészíthetik, hogy a tonhalszendvics szálkákat és kukacokat tartalmazhat." - méltatlankodott a 32 éves pénzügyi ellenőrként dolgozó apuka.

A férfi visszament az üzletbe, de ott senki nem vette komolyan a panaszát. A szendvicset elvették tőle, de ő visszakövetelte azt és elvitte a városi egészségügyi laboratóriumba. A vizsgálat megerősítette, hogy a szendvicsben egy féreg élősködött, a jelentést továbbították a Tesco képviselőinek.

A hipermarket válaszlevelében bocsánatot kért az esetért, valamint küldött egy 5 font (1500 forint) értékű vásárlási utalványt. A levélben kitértek arra, hogy az ilyen apró élősködőket nagyon nehéz felfedezni az elkészítés és a csomagolás során. Válaszukban kitértek arra is, hogy a szóban forgó féreg az emberi egészségre ártalmatlan. Mindenesetre kivizsgálják az esetet, hogy meg egyszer ne történhessen meg hasonló eset.

"Nem hittem a szememnek, amikor a Tesco reklamációmra írt válaszlevelét olvastam. Véleményem szerint nem a vásárlónak kellene vizsgálatot végezni, amikor valami problémát tapasztalnak, a bejelentéseket komolyabban kellene kezelni." - mondta a csalódott vásárló (a képek forrása: Mirror).

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?